POVRATAK OTPISANOG STILA

"Volani" u tekstilnom dekoru opet su u modi, pogledajte samo gdje ih je ova dizajnerica interijera sve uspjela ugurati!

 /SHUTTERSTOCK

Trendovi se vraćaju kako u modni tako i u svijet interijera, a ove jeseni, ako je suditi po uređenju proslavljene čikaške dizajnerice interijera Summer Thornton, naredna će sezona proći u znaku - volana.

Romantični štih očito je posljednjih tjedan zavladao američkim i britanskim kućanstvima. Panel zavjese, rolo ili jednostavno otvoreni prozori više nisu "in". Volani, po mogućnosti što krupniji, prvi su izbor mnogih njezinih klijenata za koje je nedavno renovirala domove.

- Među posljednjima, bio je mladi par čiji je zahjtev bio da im dom bude "topao", nešto kao onaj osjećaj kad dođete kod bake i djeda - objasnila je dizajnerica za Better Homes & Gardens i dodala da je jedna od uputa za uređenje bila da stan treba izgledati kao da pruža "topli zagrljaj".

Baš zato u uređenju odlučila se za puno tektstil, i to u volanima, među kojima su se našli i tekstilni tabure, dugački stolnjak i guste zavjese. Rezultat je bio i više nego "topao".

No, spomenuti par nije jedini koji je poželjeo volane. Isti stil nedavno je primjenila u interijeru u Michiganu. Tamošnji su se vlasnici odlučili za nešto neutralnije nijanse samog tekstila kako bi naglasak bio na sofi, ali romantični dojam ipak nije izostao.

Valoviti dekor u njezinim se interijerima odlično nadopunjava sa retro uzorcima. Da se i ovakvi različiti uzorci mogu dobro iskombinirati, a i da tekstilni dekor u nanovo modernim volanima nije "rezerviran" za dnevni i spavaći prostor, dokazuje ovaj neobični toalet kojeg je stilizirala u Chicagu.

Talentirana Summer svojim je Instagram objava inspirirala mnoge ljubitelje interijera da i sami ožive ovaj zaboravljeni tekstilni trend pa se pod hashtagom #ruffles posljednjih tjedana može naći niz inspirativnih objava za jesensko uređenje doma u ovom romantičnom stilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2024 11:04