Dizajn koji možete izvesti i sami

Užetom do jedinstvenog komada namještaja!

Jednostavni materijali iskorišteni na kreativan način često znaju iznenaditi svojim upečatljivim i zabavnim izgledom. Jedan takav materijal klasično je uže koje se može nabaviti u svakom većem dućanu s proizvodima za kuću i vrt. U nastavku možete vidjeti dva primjera ormarića izrađenih od klasičnog svijetlog drveta pretvorenih u zanimljive komade upravo pomoću raznobojnog i elastičnog užeta. Budući da vam za ovakav jedinstveni komad namještaja treba samo jednostavan ormarić, bušilica za rupe i ukrasno uže, nema razloga zašto jedan ovakav ormarić ne bi krasio i vašu dnevnu, spavaću ili čak dječju sobu.

Čileanski dizajner Emmanuel Gonzales Guzman osmislio je ormarić Cuerda nadahnut izgledom i užadi boksačkih ringova. Ormarić izrađen od šperploče dolazi u dvije veličine, a zajedničko upečatljivo obilježje im je ravnomjerno raspoređeno uže na prednjoj strani ormarića koje u isto vrijeme pokazuje njegov sadržaj i skriva ga. Budući da ormarić nema prava prednja vrata, u njega se bez problema mogu pospremiti i različiti elektronski uređaji koji funkcioniraju na daljinsko upravljanje te zvučnici kojima klasično uže neće predstavljati veliku prepreku.




Drugi primjer ovog koncepta ormarić je imena koji je djelo dvaju brazilskih dizajnera, Pedra Augusta Roche i Lucasa Couta. Ovaj praktičan komad namještaja stane i u najmanje prostore te se može prilagođavati potrebama vlasnika. Osnovni pravokutni drveni okvir na svojim dužim stranicama izbušen je na više mjesta kako bi se prostor unutar samog okvira mogao prilagođavati pomoću užeta u odabranoj boji. Na fotografijama koje slijede možete vidjeti nekoliko različitih primjena užeta dužine od 6 metara koje može biti raspoređeno na bezbroj različitih načina. Zanimljiv koncept, zar ne?






Izvor: Contemporist, Behance

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2024 22:06