UMJETNIČKO DJELO

U Amruševoj osvanuo novi mural nakon olujnog nevremena u Zagrebu

 OMart
Oslikan je ulazni dio kreativnog prostora OMart organizacije

Dio OMart kreativnog tima voditelja - street art umjetnik i kaligraf Miro Modul Petković, akademska kiparica Melita Omeragić i slikarica Jelena Čulo - podario je posjetiteljima svog kreativnog prostora u Amruševoj novi mural nakon štete od nedavnog olujnog nevremena u Zagrebu.

image
OMart
image
OMart

"U ove vruće ljetne dane, ponovno smo se okupili u našem kreativnom prostoru u Amruševoj i nakon što smo vidjeli štetu od nevremena, odmah nam se dogodio inspirativan trenutak! Tako smo vrlo brzo zasukali rukave, sanirali štetu od oluje, ponovno obojali zidove te krenuli u zajednički umjetnički proces izrade murala na ulazu u naš prostor. Inspirirali smo se djelima Mondriana, Picassa i Dalija koji su nam po estetici bliski i u vrlo kratkom vremenskom roku izveli novo umjetničko djelo", kaže Melita Omeragić, vlasnica OMart organizacije, kiparica i waldorfska pedagoginja.

image

OMart voditelji

OMart

Inače, za sljedeći tjedan organiziran je niz besplatnih likovnih radionica za razne uzraste i za sve koje ih žele upoznati i posjetiti u novouređenom prostoru, a od rujna započinju s novom sezonom OMart umjetničko-pedagoških radionica za djecu, mlade i odrasle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 16:53