Novosti u uređenju

Trendovi u kuhinji za 2017. godinu

Već su odavno počela predviđanja trendova u uređenju doma za 2017. godinu, pa su tako boje koje će biti u trendu iduće godine poznate već par mjeseci. Nezaobilazna tema su i trendovi u uređenju pojedinih prostorija u stanu pa vam stoga donosimo pet novosti koje nas očekuju pri uređenju kuhinje, jedne od vitalnih prostorija svakog životnog prostora!

Mješavina starog i novog nikad nije bila poželjnija! Ako preuređujete svoj prostor, to ne mora značiti da se morate svega riješiti. Dragi predmeti i pomalo vintage komadi namještaja unijet će poseban šarm u vaš kuhinjski prostor i stvoriti topao osjećaj. Uparite svoj stari stol s novim elegantnim stolicama, starinske slavine s modernim sudoperom ili ukrasite prostor rasvjetom koja podsjeća na neka prošla vremena.



Suvremena rustikalnost još je jedan način na koji možete udahnuti novi život svojoj kuhinji, pogotovo ako je neutralnih boja. Unošenjem toplih drvenih elemenata u obliku raznovrsnih komada funkcionalnog namještaja, raspoređivanjem zelenih biljaka po prostoru i ukrašavanjem kuhinje voćem i cvijećem stvorit ćete prostor s puno karaktera. ž




Zašto bi se pločice u vašoj novoj kuhinji morale slagati u dizajnu? Jedan od novih trendova za 2017. godinu donosi nam upravo suprotno! Poigrajte se uzorcima i odaberite kreativne pločice za pod u svojoj kuhinji, imajući na umu iznimno efektnu kombinaciju crne i bijele boje. Za zidove odaberite male i neutralne pločice koje će učiniti da vaša kuhinja izgleda zaista moderno.



Kontrast boja u kuhinji sada je nježniji i neutralniji nego prije tako da se ponekad jedva vidi razlika među različitim tonovima. Za minimalističke i moderne kuhinje nova trendi kombinacija boja spaja bijelu i nježno sivu boju u neutralnu paletu idealnu za svježu i jednostavnu kuhinju.


Drvo se ponovno ističe kao nositelj čitavog trenda, no ovaj put umjesto rustikalnih detalja novo uređenje kuhinje uključuje veće površine od svjetlijeg drveta u kombinaciji s neutralnim bojama za opuštajuću kuhinju. Kuhinjska pozadina izrađena od dugačkih i svijetlih drvenih dasaka, kuhinjski ormarići u istom materijalu i usklađenost drvenih stolaca i stola samo su neke od ideja kako uključiti u svoju kuhinju ovaj novi trend.

Izvor: Daily Dream Decor

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 08:27