Totalna preobrazba

Garaža od 18 kvadrata postala je šarmantna vintage radionica

Kreativka Lejla Selimović, osnivačica brenda Wood Surgery, specijaliziranog za redizajn i oslikavanje starog namještaja, nedavno je svoje radne aktivnosti preselila u novi prostor, točnije u garažu od 18 četvornih metara koja se nalazi u sklopu jedne stambene zgrade u Zenici (BiH).

Šahovsko polje

– Kako se radilo o novogradnji, imala sam sreću što je izvođač radova, umjesto standardnih boja zidova i keramike, uvažio moje specifične želje. Tako su se umjesto standardnih pločica na podu našle crno-bijelo pločice, tzv. šhovsko polje, a za zid sam odabrala svoju omiljenu plavu boju u kombinaciji s isto tako dragim bež nijansama – govori Lejla, koja već dugo mašta o takvom radnom prostoru. – Otkad razmišljam o njoj, zamišljam je kao industrijsku halu, što objašnjava moju svakodnevnu potragu za retro komadima.

S vremenom se svašta tu nakupilo. Od starog industrijskog lustera koji sam kupila na otpadu starih komada u željezari, praktičnih vintage stolaca, masivnog ormara koji sam pobojala u crno da bih po njemu mogla pisati kredom pa sve do drvene police na zidu koju sam upotpunila starim krojačkim metrima koje sam pak dobila na poklon od prijatelja iz Zagreba, Miljana Miljkovića, iz brenda Daska i Letva.

Veliki ormar je zakon

Tu su i korpe za bicikl uz pomoć kojih sam osmislila super policu za zid, sama sam napravila i ploče za pisanje te ostale sitne dekoracije za zid. No središnji dio radionice je ormar u koji skladištim apsolutno sav alat, boje i opremu koja mi treba za posao – nabraja Lejla. Više na wood-surgery.com.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 05:36