feng shui filozofija

Svi svako malo ovo držimo u pećnici i sudoperu: ‘Izvadite to odmah, inače...‘

 /SHUTTERSTOCK

Feng shui je kineska filozofija uređenja prostora kojoj je cilj stvoriti uravnoteženu energiju u domu da bi u njemu vladala pozitiva i blagostanje. Prema ovoj filozofiji, dvije novčane zone kroz koje najviše novca može ‘pobjeći‘ iz doma su - kuhinja i kupaonica. Naime, feng shui stručnjaci kažu da zanemarivanje važnih pravila može nas, vlasnike doma, učiniti trajno siromašnima.

Prva stvar je WC daska. Prema feng shuiju, uvijek ju treba spustiti. Ako je daska WC školjke stalno podignuta, tada će tamo teći financijska energija.

Druga stvar su slavine koje kapaju. Voda koja izlazi nije samo otpad, jer su računi veći. To je također, prema feng shuiju, veliki odljev sredstava iz kuće. Ako je kupaonica jako vlažna, dobro je u njoj imati mali solarni radijator i povremeno je osušiti.

Tako je i u kuhinji – feng shui kaže da sudoper s prljavim posuđem uvijek remeti protok energije zbog čega gubimo novac.Sljedeće mjesto je pećnica, ona ne smije biti prljava, a najveća feng shui greška je držati posuđe sa starom masnoćom u njoj. Odmah ih uklonite i riješite se masnoće, prenosi Krstarica.

Također se ne preporučuje da su zone vatre i vode preblizu,pa pri izradi i organiziranju kuhinje imajte na umu da sudoper nije pored štednjaka. Ako imate takav raspored, stavite dasku između njih. I na kraju: popravite sve u kući što treba popraviti i riješite se starih i polomljenih stvari. Ukratko, održavajte red. Feng shui naglašava da stare stvari i nered značajno crpe energiju doma, u novčanom smislu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 13:53