Sedmorica veličanstvenih

Najbolje dizajnirana vozila u 2013.

Došao je i taj trenutak kada opušteno možemo razmišljati o godini iza nas. 2014. je stigla pa smo se bacili na brzu rekapitulaciju nama najboljih postignuća u dizajnu prijevoznih sredstava. Zanimljiva je činjenica da automobili nisu jedini napravili rez u dizajnu, tu su bicikli i drugi zanimljivi alternativni načini transporta koji su prava senzacija! Slobodno tržište je jako zabavno i neizvjesno, nikad se ne zna kako će ljudi reagirati i što će im probuditi maštu!

Bugatti Gangloff – slasni koncept automobil!

Bugatti Gangloff je poput čokoladne torte s glazurom od vanilije u luksuznom automobilskom svijetu – sklon uživanju, dekadentan, griješno seksi. Inspiriran je jednim od klasika Bugatti brenda: 1930 Gangloff S57. Što je pod haubom? Koga briga! Previše je lijep da bi ga se uopće vozilo!

Dizajn: Paweł Czyżewski

Honda Type E – seksi gradska čahura

Honda E koncept koristi slične fizičke principe kao Segway za maksimalnu sposobnost manevriranja u urbanoj džungli. Ultramalo vozilo fokusirano je na minimalnu potrošnju prostora, maksimalnu vidljivost vozača, jednostavan pristup, a visoke je učinkovitosti i, što je najvažnije, u vožnji se može okrenuti za 360 stupnjeva na licu mjesta. Vjerojatno ćemo je vidjeti u ne tako dalekoj budućnosti.

BMW Rapp – 100 godina BMW-a

Dizajniran za 2017. godinu, BMW Rapp koncept slavi stoljetnu povijest marke i odaje počast Beemer temeljnom inženjeru strojarstva Karlu Friedrichu Rappu. Koncept pokušava uhvatiti najbitnije značajke dizajna u različitim modelima tijekom godina, rebraste prednje rešetke, obrnuta vrata, visok položaj ispušne cijevi. Sve to i puno više u ovom je dvosjedu hibridu s retroestetikom i modernom stilu.

Dizajner: Dejan Hristov

Spearhead Yacht – krstarenje u klasicističkoj maniri!

Iako izgledom više podsjeća na gliser nego na jahtu, kompaktna je, oštra, a hidrodinamičnim oblikom idealan je izbor za one koji traže dotjeran i elegantan gliser.

Dizajner: Alexander Shevchenko

Audi motocikl – Ducati + Audi = Ducaudi

Još od prošlogodišnjeg akvizicije Ducati Motorsa od strane njemačkog autogiganta Audija, nagađa se o tome što se točno može očekivati od ovog moto-auto spajanja. Francuski dizajner Thibault Devauze, u suradnji sa svojim bratom Marcom Devauzeom i modelarom Clementom Couvreurom, osmislio je ovaj Audi Motorrad. Za tijelo motora korištena je Audijeva ultralagana tehnologija, u kombinaciji s karbonskim vlakanima i lakim legurama.

Dizajner: Thibault Devauze

nCycle – The bicikl

Nemojte da vas prvi dojam nCyclea zavara svojom minimalnom estetikom. On zapravo ima tonu dodataka i inovativnih značajki koje postavljaju nove standarde za buduće e-bicikle. Dizajn ima klasičnu cjevastu strukturu koja je glatka, lagana i šuplja kako bi štitila unutarnji električni pogonski sustav. Ostali atributi su: ugrađeni džep za odlaganje manjih stavri, integrirani svjetlosni i zvučni sustav koji ima čak i holografski monitor. Da, da…

Dizajneri: Hussain Almossawi i Marin Myftiu

National Geographic 2035 ZAIRE koncept auto – safari zadatak

Dizajniran da bi pomogao timu fotografa iz National Geographica, ovaj 2035 ZAIRE koncept automobil ima sve inovacije ugrađene kako bi se osiguralo da tim od pet članova ima stalan transportni sustav koji može na svaki afrički teren. Vozilo ima jedinstven transformirajući sustav magnetskih kotača.

Dizajer: Dong Man Joo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 23:39