Dosta nam je škole, učenja, seminara, posla i provođenja prekovremenih na fakultetima ili u uredima. Dosta nam je što se svaki slobodni trenutak "zatvaramo" u svoje domove, pretvarajući da se odmaramo, kad zapravo razmišljamo o nadolazećim obavezama. Želimo boraviti u prirodi, dobro se najesti, nešto fino popiti, provesti vrijeme u društvu, zezati se i napuniti baterije!
Dobro, boravak u prirodi nije neki najinovativniji prijedlog, ali ako nam more, jezero ili rijeka nisu usput, vikendica uz livadu ili još bolje šumu odlična je zamjena. Mi smo to uspjeli ostvariti, a na vama je da se inspirirate i ukradete ideje!
Lokacija? Prekrasno privatno imanje naziva Šumica s ladanjskom kućom rustikalnog, tipično seoskog stila, smještenom u idiličnom ambijentu sesvetske šume. Zadatak? Provesti savršen, neopterećen, kreativan dan na otvorenom. Pojesti doručak na travi ispod baldahina i na licu mjesta izraditi bar s "home made" aromatičnom vodom, roštiljati, pijuckati koktel u chill zoni i, na kraju, odlično se zabaviti uz večeru pod zvijezdama.
Glavni protagonisti? Dragi, kreativni, veseli, maštoviti, spretni i talentirani ljudi koji su osmislili i kreirali nekoliko opuštajućih scenarija u prirodi: Dražana Paladin Pavelić i Iva Duduković iz studija za organizaciju evenata Eventastic; stilistica interijera i hrane Filipa Sorko, stilistica interijera i eksterijera Klaudina Mumić i nesuđeni trener fitnessa Miljan Miljković iz brenda Daska&Letva, koji je izrađivao drvene elemente za setove. Ovim im se putem zahvaljujemo što su odgodili ili pomaknuli planirane obaveze i sa zadovoljstvom pristali na našu nimalo laganu ideju, iako su se svi u tom trenutku nalazili na drugom kraju zemlje. Hvala i vlasnicima Šumice što su nas ugostili, Robiju koji nam je pomagao po pitanju opreme i tehničkih stvari te Filipinom Toniju na finom roštilju i "uskakanju" kad je trebalo.
Doručak na travi
"Osmislite jednostavan i romantičan, ali opet moderan kutak s baldahinom, dekama, udobnim jastucima, pletenim košarama i nekim retro detaljem, buketom poljskog cvijeća i finim zalogajima. Voće poslužite u tuljcima, omotajte sendviče, zapiknite zastavice... Nakon doručka ostanite ležati i čitati, slušati glazbu ili samo povjetarac, brojati lišće ili uživati u društvu dragih ljudi. " - Iva & Dražana
Roštilj
"Kao mini bar može poslužiti ljuljačka, koju sam za Dražanu i Ivu izradio od šperploče te privezao za granu, a zgodan detalj je kredom ispisan putokaz, prethodno obojen bojom za školske ploče. A ako nemate dovoljno veliki stol - improviziratje i roštilj poslužite na starim drvenim vratima" - Miljan
Zona za opuštanje
"Ovaj boho kutak podređen je prirodi i nudi lepršavu, udobnu atmosferu, koja se postiže prirodnim materijalima i predmetima koji se mogu naći u kući, u podrumu, dvorištu... Dobitna je kombinacija kad svega ima po malo. Deku uvijek možete nositi u torbi, nabacajte jastuke, dovucite paletu i dekorirajte cvijećem. Dašak luksuza dat će božuri. Za malo čarolije u zraku tu su svijeće." - Klaudina
Večera pod zvijezdama
"Pri serviranju večere je najvažnije probati izazvati onaj 'wow' efekt kod gostiju, što postavom stola, što hranom, što dobrom atmosferom. Moj prijedlog je osmisliti stol u rustikalnoj eleganciji s dozom Mediterana. Spojite nespojivo: vintage s modernim, drveno sa zlatnim..." - Filipa
"Ako gostima zadate dress code, nabavite prskalice i dobar pjenušac, večera će dobiti glamurozniju notu i neočekivane momente." - Filipa
Želite li izbjeći previše kuhanja i organizirati ponešto drugačije druženje, napravite tzv. ''pot luck'' party. Pozovite goste da sa sobom donesu nešto što su sami skuhali i pripremili. Tako možete tu večer razmjenjivati recepte i biti sigurni da jelovnik neće biti dosadan, a vi umorni.
Foto: Berislava Picek/Hanza Media
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....