PREDIVNA!

Rustikalna kuhinja Anne Hathaway oduzima dah: Originalna i praktična - vrijedi svake pohvale, pogledajte zašto

 KENA BETANCUR/AFP

Nije tajna da volimo zaviriti u domove holivudskih zvijezda, a osobito u njihove kuhinje. Možda zato što je kuhinja srce doma i najviše otkriva arhitektonske i dizajnerske odluke, koje puno govore o načinu na koji vlasnici žive, kuhaju i zabavljaju se. Kao bitna točka u domu kuhinja također može postaviti ton za uređenje ostatak kuće. Uz to, uvijek je osvježenje vidjeti nešto potpuno novo. Ovaj tjedan, kuhinja Anne Hathaway pružila je tu priliku. Njezina kuća ima toplu kuhinju u stilu francuskog provincijskog dizajna.

Kuću Anne Hathaway dizajnirala je hvaljena dizajnerica iz Los Angelesa Pamela Shamshiri kako bi istaknula jedinstvene arhitektonske elemente ovog chic, rustikalnog prostora. Police su ugrađene do izloženog drvenog stropa duž greda i smještene u krovu A-okvira. Uzduž ovih polica Shamshiri je poredala odabrani izbor antiknih knjiga, keramike i umjetnina.

Iako se cijeli prostor ističe, posebno je upečatljiva pametna uporaba okomitog prostora. Ako živite u malom prostoru, skladištenje je nešto o čemu puno razmišljate. Ova vrsta polica izvrstan je način da integrirate umjetnost i dekor u svoj prostor bez dodavanja namještaja ili zauzimanja bilo kojeg elementa tlocrta. Nadalje, čini prostoriju većom privlačeći pogled prema gore i okolo, pretvarajući svaki aspekt kuhinje u iskustvo vođeno dizajnom.

Dakako, posebnu pažnju privlači glumičin kuhinjski otok koji ima donje ormariće boje mente, gornje drvene police i bakrene posude na kukama iza bijelo-zlatnog štednjaka. Crne ploče su ovdje kontrast drvenoj plohi na njezinom otoku. Komad nalik namještaju ima ormariće ispod, s produžetkom okruženim barskim stolicama.

Veliki otok Anne Hathaway pridonosi privlačnoj atmosferi kuhinje pružajući mjesto za goste da lako privuku stolac na tri strane otoka. Ovo omogućuje prostor za razgovor, za razliku od standardnih otoka koji ograničavaju sjedenje na jednu stranu pulta.

Također nam se sviđa način na koji ideja rustikalnog dekoriranja zidova postaje srž kuhinje i lijepo komunicira s ostalim elementima dizajna.

Ako želite rekreirati glumičine police u vlastitom domu, suzdržanost je vaš prijatelj. Iako može biti primamljivo pohvaliti se svakom knjigom koju ste ikada pročitali i svakim suvenirom koji ste skupili tijekom putovanja, najbolji stil za police ima pomno odabran izbor. Ne samo da ovo sažima vaš dekor do njegovih najboljih komada, već također omogućuje da prazan prostor zasja jednako jarko kao i mjesta koja su zauzeta. Pažljivim odabirom predmeta koje ćete staviti, a koje skloniti, vaši zidovi mogu postati organizirano i namjerno umjetničko djelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2024 11:22