Priča o brendu Bossonoga

Od ovih jastuka sigurno nećete dobiti alergiju!

U svijetu handmadea konkurencija je sve oštrija pa stoga ne čudi da treba napraviti nešto jako originalno kako bi te publika zapazila. U tome su svojim ljupkim proizvodima definitivno uspjele Isabella i Vesna, osnivačice brenda Bossonoga. Ovo je njihova priča…

U svijetu handmadea konkurencija je sve oštrija pa stoga ne čudi da treba napraviti nešto jako originalno kako bi te publika zapazila. U tome su svojim ljupkim proizvodima definitivno uspjele Isabella i Vesna, osnivačice brenda Bossonoga. Ovo je njihova priča… počela je prije petnaestak godina. Kad su se dvije kreativne cure Isabella Matić i Vesna Zelenović upoznale, odmah su znale da žele zajednički raditi. Jednostavno su osjetile da bi udruženim snagama mogle sasvim izraziti sebe, ono što vole i što im se sviđa. Kako su obje od djetinjstva posjećivale buvljake i razne kreativne sajmove, ideja o izradi rukotovorina bila je logičan smjer.

Čista prirodna vuna omiljeni im je materijal: obnovljiva je, zimi grije, a ljeti hladi

– Nismo željele izrađivati bilo što, nego svojim radom poboljšati kvalitetu života, uvijek iznova pridonositi kreativnoj branši i mamiti osmijeh na lice. Od početka smo znale da će nam originalnost biti nit vodilja i da svaki predmet koji izradimo mora biti drukčiji, unikatan. Dakle, čisti kreativni rad, bez šablona. Ne možete zamisliti kako je dobar osjećaj kad netko prepozna vaš proizvod i kada od prve osjeti da je on izrađen baš za nju ili njega. Volimo razmišljati da konkurencija ne postoji jer smo svi jedinstveni – kažu Isabella i Vesna , osnivačice brenda Bossonoga, koje unatoč tome što žive na dvije različite lokacije, uspijevaju svoj mali posao držati na visokoj razini. Drugim riječima, kvaliteta ni najmanje ne pati.

– Kako isto razmišljamo, nije nam teško dogovoriti se oko bilo kojeg detalja – otkriva Isabella, unatoč tome što korijeni brenda Bossonoga sežu odavno. Realizacija je pokrenuta prije godinu i pol kad su cure počele tragati za pravim materijalima. Naime, sve svoje rukotvorine te dvije kreativke izrađuju od organski čistih materijala koje nabavljaju u cijelom svijetu jer ih je, kažu, u Hrvatskoj teško pronaći.

– Organski čisti materijali bili su naš jedini izbor. Rekle smo same sebi: ako ne budemo mogli izrađivati od prirodnih materijala, nećemo uopće. Svjedoci smo da naše tržište obiluje predmetima izrađenim od umjetnih sirovina, što negativno utječe na razvoj i zdravlje svih – tvrde cure koje ne izrađuju poput većine drugih ‘samo nešto’. One izrađuju sve što im padne na pamet i što im predstavlja izazov, što zamisle, od igračaka do torbi. Drugim riječima, izrađuju sve stvari koje mogu na ovaj ili onaj način biti ukras u domu, a pritom se igraju bojama i dezenima jer jako dobro znaju kako boje utječu na raspoloženje i toplinu prostora.

– Volimo sve boje i uzorke, volimo eksperimentirati, a sve ovisi o raspoloženju ili o osobi za koju to izrađujemo. Jednostavno osjećamo koja je boja za koji trenutak – kažu Isabella i Vesna i dodaju da vole neobične i nesvakidašnje uzorke, a specijalnost im je spajanje modernog s tradicionalnim.

– Za izradu predmeta treba nam uglavnom od pet do šest sati, a za neke zahtjevnije i nekoliko dana. Svaki naš proizvod priča je za sebe, a jedna od važnijih stvari nam je da predmet bude jednako lijep izvana i iznutra. Većina naših stvari je višenamjenska, primjerice torbe koje se mogu nositi na dvije strane, ovisno o stilu odijevanja. Često odaberemo čistu prirodnu vunu, ponajviše zbog njezinih prednosti. Vuna je obnovljiva, ima visoku UV zaštitu, otporna je na vatru, biorazgradiva, prozračna i antialergijska. Specifična je i po tome što u prostoru neutralizira elektricitet te smanjuje zračenje kojem smo izloženi svakodnevno. Njezina zanimljivost je i to što nas zimi grije, a ljeti hladi – objašnjavaju.

Za budućnost Isabella i Vesna imaju velike planove, no pustit će, kažu, vremenu i mašti da ih iznenadi jer kao što se već bezbroj puta dokazalo – mašta radi svašta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 17:09