Svjetiljke The Silence of the Lamps

Prenamjenom svakodnevnih predmeta do neobičnih lampi

Davor Prskalo uz masivno drvo, palete ili stare grede kombinira kuhače, daske za rezanje, ribeže, plamenike ili cjedila.

Daska za rezanje, bat za meso, kuhača, kibla za led, ribež ili cjedilo... Na prvi pogled sve su to stvari čija je namjena odmah poznata i jasna. No, u rukama jednog kreativca naizgled obični predmeti dobivaju nove uloge i značenje.
Davor Prskalo razna pomagala za domaćinstvo kombinira s paletama, masivnim drvetom ili starim gredama te uz toplu svjetlost Edison retro žarulja nastaju neobične i sasvim posebne lampe naziva The Silence of the Lamps.
- Sve je počelo prije otprilike dvije godine kada sam pokušao smisliti originalne poklone za Božić. Ideje su mi samo navirale, a sada svaki slobodan trenutak koristim za slaganje lampi - pojasnio je inače diplomirani ekonomist iz Zagreba koji je odustao od posla u komercijali i potražio zanimljivije zanimanje.
Kako je neko vrijeme iz hobija izrađivao krevete i ormare, udružio se s prijateljem stolarom te su se posvetili izradi namještaja po narudžbi. No, iverica nije u potpunosti zadovoljila njegove kreativne potencijale.
- Posebno su mi drage stare grede jer imaju svoje godove i napukline koje mojim lampama daju neobičan štih. Izrađujem ih u raznim veličinama, jednostavnije i kompliciranije, pa mi tako za dovršavanje jedne treba između 2 i 5 dana. Vrijeme izrade ovisi, naravno, i o tehnici kojom spajam dijelove pa se sve još malo odulji ako radim ljepilom koje se mora osušiti - objašnjava Davor, kojeg osim produkt dizajna privlači i uređenje interijera.
U projekt The Silence of the Lamps uključili su se i njegovi bližnji pa mu je brat Hrvoje osmislio logo brenda i brine za vizuale, dok je do naziva, igrom riječi, došla Davorova djevojka Bianka Žugelj koja profesionalno izrađuje filmske maske.
Lampe je trenutačno moguće naručiti putem Facebook profila The Silence of the Lamps, a njihova cijena je od 500 kuna za manje modele, oko 1000 kuna za lampe srednje veličine te otprilike 2000 kuna za najveće primjerke.


Foto: Berislava Picek / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 21:13