ZAIGRAJTE SE

Poželjeli ste kreirati lijepu dječju sobu, ali ste zapeli? Vjerojatno o igračku... Evo kako ćete u tri laka poteza stvoriti savršen prostor za svoje dijete

 TJEERD KRUSE/PANTHERMEDIA/PROFIMEDIA

Stvaranje prostora za igru ​​i boravak vašeg mališana može (i trebalo bi) biti zabavno iskustvo. Ali, kreiranje prostora koji će vaše dijete zavoljeti odmah i nastaviti uživati u njemu u godinama koje dolaze prilično je težak zadatak.

Najjednostavnije bi bilo napraviti popis stvari i s tim popisom otići u trgovinu s namještajem. Krevet? Kvačica. Ormar? Kvačica. Stol? Kvačica. Ali dječja soba je puno više od namještaja - ondje želite stvoriti i poticajnu atmosferu. Dječja soba mora biti i lijepa i funkcionalna i zabavna. Evo tri trika koja će vam pomoći stvoriti idealno okruženje za vaše dijete.

image
ALLA RUDENKO/PANTHERMEDIA/PROFIMEDIA
image
MONIKA MLYNEK/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
image
DIANA NIKOLOVA/PANTHERMEDIA/PROFIMEDIA
image
ANNA MALOVERJAN/PANTHERMEDIA/PROFIMEDIA
image
MICHAEL PIEPGRAS/PANTHERMEDIA/PROFIMEDIA

Udvostručite prostor za pohranu

Tek kad dobijete dijete, počnete cijeniti velike plastične kutije, police ormara koje sadržaj skrivaju vratima, stalaže, vješalice i skrivene prostore za pohranu. Od tri omiljena plišanca iz kolijevke, količina igračaka brzo izmakne kontroli, stoga je vrlo vjerojatno da će košara za igračke ubrzo postati pretijesna.

image
SERGIY ARTSABA/PANTHERMEDIA/PROFIMEDIA

Trebate pomoć oko skupljanja nereda? Kuke, police za knjige na zidu, sanduci za pohranu ispod kreveta i namještaj s ugrađenim spremištem izvrsne su opcije i mogu udvostručiti prostor za pohranu.

image
NIKOLAY IVANOV/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Ormarići u koje je moguće umetnuti više plastičnih posuda za pohranu također su dobra ideja. Osim što ćete sve moći brzo pospremiti u kutije, ormarići skrivaju kaotični sadržaj kutija s milijun igračaka - i izgledaju uredno i čisto.

image
SERGIY ARTSABA/PANTHERMEDIA/PROFIMEDIA

Uskladite boje, uzorke i teksture

Pitate se zbog čega one predivne dječje sobe koje vidite na društvenim mrežama nimalo ne nalikuju sobi vašeg djeteta? Osim što su pospremljene, pri kreiranju takvih soba pažljivo su usklađene boje, uzorci i teksture. Ako uspijete povezati ova tri elementa, i soba vašeg djeteta mogla bi se naći na Pinterestu.

image
ANNA MALOVERJAN/PANTHERMEDIA/PROFIMEDIA

Ova tri važna elementa moćno su oružje profesionalnih dizajnera i mogu pretvoriti sobu iz bljedunjave u prekrasnu, već unošenjem manjih promjena. Kad je dječja soba u pitanju, pustite mašti na volju. Žive boje, namještaj s uzorcima, topli tepisi kao podloga za igranje, sve je dopušteno. Ali ni "baby" nijanse plave, zelene ili ružičaste nisu loš izbor, naročito uparite li ih s mekim tekstilima...

image
IVAN RYABOKON/PANTHERMEDIA/PROFIMEDIA

Pružite djetetu mirno utočište

Svima s vremena na vrijeme treba mir, svi želimo pobjeći u tiho utočište. Ni vaše dijete nije izuzetak. Kreirate li, na primjer, udoban kutak za čitanje, možda svog mališana potaknete da se smiri uz dobru knjigu.

image
MAREK TYCZYNSKI/PANTHERMEDIA/PROFIMEDIA

Djeca i inače vole graditi vlastite utvrde od plahti s kreveta, a često će usred sobe podignuti i pravi pravcati indijanski šator. Zašto mu to ne biste odmah omogućili, sagradivši šator samo za nju ili njega? Ondje će se moći povući kad mu svijet postane preglasan, ali isto će tako u šatoru rado ugostiti prijatelje.

image
ED REEVE/AVALON/PROFIMEDIA
image
ALLA RUDENKO/PANTHERMEDIA/PROFIMEDIA
image
IVAN RYABOKON/PANTHERMEDIA/PROFIMEDIA

Najbolja stvar: da biste sagradili takvo sigurno utočište, ne morate u trgovinu namještaja. Dovoljno je da nabavite nekoliko štapova i komad platna - i neka vam pri podizanju šatora pomogne vaše dijete!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 06:47