MDF Italia

Police u dnevnom boravku kao dekorativni elementi

Ovaj namještaj je dokaz da police od umjetničkog djela dijeli tanka linija.

Namještaj već dugo vremena nije samo uporabni predmet za odlaganje stvari već je postao dekorativni element, odnosno, skulptura u prostoru koja privlači pažnju svojom zanimljivom formom.

To je posebno slučaj kod polica u dnevnim boravcima koje vam ovom prilikom predstavljamo.

I talijanski proizvođač namještaja MDF Italia svoje modele otvorenih polica promatra kao glavne ukrase na zidovima – možda čak više nego same upotrebne predmete. Iako ne pretjerano praktične po pitanju odlaganja, no ne možemo osporiti ljepotu i efektan izgled ovih komada namještaja.

Kombinacija oštrih linija, punih i praznih površina na zidu, ostavlja dojam umjetničkog djela.

Kako bi linije polica došle do izražaja, vrlo je bitno da nisu prenatrpane stvarima. Same linije namještaja stvaraju neku vrstu zidne skulpture i umjetničkog elementa.

Za one željne praktičnijeg namještaja, dobra je kombinacija zatvorenih polica s otvorenim elementima. Zatvoreni elementi su bez ručkica i otvaraju se na dodir push mehanizmom.

Ove police se izrađuju od obojenog MDF-a (medijapana). Osnovna boja je neutralna (bijela) dok se detalji i manje površine obojene u jarke boje. Neutralne boje odabrane su jer konačni kolorit daju knjige ili dekorativni elementi poput vaza i figurica.

Namještaj talijanskog proizvođača namještaja MDF Italia dostupan u trgovini Intera u Zagrebu.

Foto: MDF Italia

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 16:24