NE PROPUSTITE!

Počelo je odbrojavanje... Na kioske uskoro stiže novi broj magazina D&D - Dom i dizajn!

Jesensko izdanje u prodaji je od 4. listopada

Za jedne čarobna jesen, a za druge jesenski blues. U kojoj ste vi kategoriji? Hladniji dani, povratak radnom tempu i obvezama nakon bezbrižnih ljetnih godišnjih odmora, nove odluke, nova poglavlja... Moram priznati da je za mene jesen uvijek posebno inspirativna. Ja sam, dakle, u ovoj prvoj skupini. Volim vrijeme i temperature koji su sada, vjetar, lišće, ovosezonske plodove, boje, energiju koja je mješavina melankolije i pozitivnih misli. A takav je i naš novi broj magazina koji će se na kioscima naći 4. listopada.

image

Naslovnica jesenog D&D-a

MARKO TODOROV/CROPIX

Ovaj put odlučili smo se baviti malo drukčijom temom broja - antikvitetima. Stručnjaci za to područje objasnili su nam da je u posljednje vrijeme puno manje zanimanje za kupnju antikviteta. Inflacija, euro, krize... Sve se to odrazilo na tržište antikviteta. Ipak, mi smo pronašli ljude u Hrvatskoj koji su pasionirani ljubitelji starinskih umjetnina i predmeta i u takvim prostorima i žive. Prošli smo doista cijelu Hrvatsku, od Slavonije do Dubrovnika, zavirili u brojne domove i antikvarijate, razgovarali s njihovim vlasnicima, ali i s ljudima koji su nam objasnili kako odrediti starost i procijeniti vrijednost starinskih komada, gdje ih kupiti i prodati, kako ih održavati i koji su najcjenjeniji komadi te kako takve komade uklopiti u današnje moderne interijere, a da to izgleda eklektično i zanimljivo.

image

Stan dizajnera Grge Zečića

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

I ovaj smo put bili u najljepšim hrvatskim stanovima i kućama. U Ivanić Gradu pronašli smo divno imanje-farmu bračnog para s četvero djece koji su se u taj raj preselili nakon 17 godina života u Zagrebu. Osim lijepe kuće, osmislili su i čarobni eksterijer koji uključuje brojne životinje: pse, mačke, konje, patke, koze... Bili smo i u vjerojatno najoriginalnijem stanu u Zagrebu, u Martićevoj ulici. Vlasnici Gorana Lolić i Goran Vili ispričali su nam zašto su ga uredili i opremili tako da izgleda kao živi strip.

image

Fotopriča o stolcima koje vole veliki i mali

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Vrata svoga dalmatinskog stana otvorio nam je i modni urednik Grgo Zečić koji nam je ispričao da živi na relaciji New York - Dalmacija (blizina Splita) i kako u svom hrvatskom domu čuva dekoracije i poklone poznatih dizajnera i drugih svjetskih zvijezda.

U vrtnoj sekciji bavili smo se jesenskim vrtom i pripremama koje morate obaviti sada kako biste na proljeće mogli uživati u ukusnim i velikim plodovima. Razgovarali smo i s urbanim pčelarom iz Ljubljane koji nam je otkrio nekoliko jako zanimljivih stvari o tim letećim bićima, a naša Marica Vrtlarica pokazala nam je kako u nekoliko koraka napraviti domaći jabučni ocat.

image

Permakulturalni vrtlar Ivan Juratek donosi temu o jesenskom vrtu te pripremi i planiranju sadnje za proljeće

BERISLAVA PICEK/CROPIX

Naravno, to nije ni približno sve. Još mnogo zanimljivosti očekuje vas na 200 plus stranica. Pišite nam na mail d&Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., pratite nas na Instagramu (domidizajn) i Facebooku D&D - Dom i Dizajn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 12:43