Obratite pažnju!

Pitate se zašto loše spavate? Ove pogreške u spavaćoj sobi dizajneri uvijek primjećuju

 FANTASTIC FRANK/
Odabrali smo neke od najčešćih pogrešaka pri uređenju spavaće sobe koje treba izbjegavati pod svaku cijenu

Lijepu spavaću sobu prepoznajemo u trenu: sve je savršeno proporcionalno, krevet je pomno napravljen, a rasvjeta baca blagi sjaj na atraktivan i funkcionalan namještaj. Tepih ima idealnu mekoću pod bosim nogama, a umjetničko djelo je privlačno, ali ne i prenapadno. Ali ako se pitate zašto vaša ne izgleda tako savršeno bez obzira koliko truda uložili u njezino stiliziranje, moglo bi se svesti na nekoliko grešaka u uređenju koje dizajneri uvijek primjećuju kada ulaze u spavaće sobe klijenata. Od ignoriranja nereda do neuspješnog u rješavanja osvjetljenja, te male pogreške mogu imati ogroman utjecaj na cjelokupni izgled i dojam sobe.

image
CLAIRE ESPARROS /HOMEPOLISH/

1. PRAZNI ZIDOVI

Spavaća soba se lako može zanemariti kada je riječ o umjetninama. Budući da nije javni prostor, lako je unijeti sve osnovne stvari u spavaću sobu, a zatim ostaviti zidove gole. Dok ljudi često čuvaju svoja najbolja umjetnička djela za dnevni boravak ili blagovaonicu, istu pozornost treba posveti umjetnosti u manje istaknutim sobama, poput vaše spavaće sobe.

image
JACK HOBHOUSE /DYER GRIMES ARCHITECTS/

2. ZANEMARIVANJE RASVJETE

Jako je tužno vidjeti kada strop spavaće sobe ostane gol. Što napraviti? Zabavite se uz rasvjetu u spavaćoj sobi. Ne morate postavljati luster za blagovaonicu—odlučite se za upečatljivu opću rasvjetu i dodajte mekšu rasvjetu za čitanje.

image
FANTASTIC FRANK/

3. ZANEMARIVANJE PROPORCIJA

Dizajneri interijera uvijek primijete namještaj koji je prevelik ili premalen za spavaću sobu. Znamo, sve izgleda iste veličine online. Ako rasporedite namještaj plavom trakom, to može pomoći u izbjegavanju mnogih pogrešaka. Da biste to učinili, uzmite mjere komada koji želite kupiti i zalijepite širinu i duljinu na podu. Imat ćete puno bolji osjećaj za komad u prostoru.

image
FANTASTIC FRANK/

4. IGNORIRANJE NEREDA

Želite da vaša spavaća soba bude opuštajuća i prozračna, stoga počnite s čišćenjem nereda. Predlažemo da uklonite nepotrebne predmete i da pripazite da namještaj nije prevelik za sobu. Odgovarajuće skladištenje može pomoći u smanjenju nereda. Za predmete koje želite držati na vidiku, mali pladnjevi i stolice mogu pomoći da sve izgleda organiziranije.

image
JUSTIN COIT /MYDOMAIN/

5. UKRAŠAVANJE JARKIM BOJAMA

Također pazite da ne koristite previše jarkih boja u spavaćoj sobi. Koristite mirne, prirodne boje kako biste prostor zadržali spokojnim i bezvremenskim. Topli, svijetli neutralni tonovi lijepo funkcioniraju u spavaćoj sobi, a varijacije u teksturama pomažu da prostor djeluje mekše i privlačnije.

image
MASSUCCO WARNER MILLER/

6. NEPRIKLADNO UZGLAVLJE

Posebnu pozornost treba posvetiti uzglavlju. Uzglavlje kreveta pokriva važan dio prostora i tako ga treba tretirati. Nema razloga za kutijasta bež uzglavlja. Stavite neuobičajenu tkaninu na svoje uzglavlje ili odaberite neobičan oblik. Ako standardno uzglavlje ima nenadahnjujuće tkanine, dajte ga tapecirati baš kao što biste stolac—i nemojte se suzdržavati s bojom!

image
TESSA NEUSTADT/

7. PRETJERIVANJE S JASTUCIMA

Radije koristite četiri obična jastuka - dva sa svake strane - i najviše jedan ili dva ukrasna jastuka. Kada su u pitanju ukrasni jastuci, bitna je kvaliteta, a ne kvantiteta!

image
MASSUCCO WARNER MILLER/

8. ZANEMARIVANJE POSTELJINE

Još jedna greška koju dizajneri uvijek primjećuju? Zapuštena posteljina. Ako bolje razmislite, gotovo jednu trećinu života provedemo u krevetu. Lijepa posteljina vrijedna je ulaganja. Obratite posebnu pozornost na kvalitetu i izgled svojih plahti - ne samo da će poboljšati vaš dekor, već ćete možda i bolje spavati.

image
JOYELLE WEST /HOMEPOLISH/

9. NE RAZMATRANJE POHRANE

Kada na vašem noćnom ormariću nema mjesta za pohranu, stvari se počinju gomilati i stvarati nepotreban nered. Odlučite se za noćni ormarić s ladicama za knjige, punjače i druge potrepštine. Ako nađete noćni ormarić s ugrađenim punjačima, još bolje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:19