VAZE I TE BAZE

Ovi unikatni i predivni dekoratvni predmeti od jesmonitea stižu nam iz Splita

 Vaze i te baze
Vaze i te baze trenutno u ponudi imaju oko 30- ak predmeta među kojima su razni modeli vaza, svijećnjaka, podmetača...

Možda ste već čuli za Vaze i te baze, ako ste ljubitelj Instagrama i unikatnih dekoracija za dom teško da vam je ovaj profil mogao promaći. U potrazi za novim i zanimljivim kreativcima i mi smo naišli na njega i odmah smo morali saznati koja se priča krije u pozadini.

image
Vaze i te baze
image
Vaze i te baze

Otkrili smo da je Splićanka Irena Musinov glavni krivac za ovaj simpatični naziv i divne predmete. - Jako volim dizajn interijera i slaba sam na vaze – kratko i jasno nam priznaje odmah na početku. U nastavku saznajemo da je Irena po zanimanju ekonomistica, ali je već od malih nogu veliki kreativac te već godinama izrađuje nakit i modne dodatke pa je prelazak na dekorativne predmete za dom bio sasvim logičan korak.

- Materijal jesmonite postoji već od osamdesetih, a ja sam ga otkrila lani gledajući neka videa s raznim "uradi sam" projektima i jako mi se svidio pa sam odlučila kupiti materijal i sama se okušati u izradi dekorativnih predmeta. Bila je to ljubav na prvi podložak, od tada ideje ne prestaju dolaziti i stalno smišljam neke nove kombinacije boja – kaže Irena.

image
Vaze i te baze
image
Vaze i te baze
image
Vaze i te baze

Vaze i te baze trenutno u ponudi imaju oko 30- ak predmeta među kojima su razni modeli vaza, svijećnjaka, podmetača, tanjurića za nakit, posude, podlošci raznih veličina, stolna lampa, držač za knjige te blagdanski ukrasi. Doznajemo da sve ovo Irena radi od kuće jer još nema radionicu koja bi joj svakako dobro došla jer se ponuda neprestano proširuje. - Trenutno radim od kuće, nemam svoju radionicu, iako bi mi jako dobro došla. Stalno širim svoju ponudu i ideje samo pristižu, a potražnja i pozitivne reakcije okoline na Vaze i te baze su mi vjetar u leđa da nastavim s novim idejama - kaže.

Irena svoju inspiraciju crpi od svuda. - Priroda me inspirira za različite kombinacije boja, a volim pratiti društvene mreže i časopise o uređenju interijera da sam u toku s trendovima. Ljepota rada s jesmoniteom je što sama miješam pigmente i spektar boja koji mogu dobiti je zaista širok, tako da naši kupci mogu u potpunosti prilagoditi proizvode svome interijeru, željama i dobiti unikatan komad – objašnjava nam ova kreativka.

image
Vaze i te baze
image
Vaze i te baze
image
Vaze i te baze

Vrijeme izrade pojedinog komada najviše ovisi o uzroku koji je naručitelj izabrao; mramor i jednobojni predmeti su nešto lakši za izradu dok predmeti s terrazzom zahtijevaju dužu izradu i kasnije duže brušenje da bi svi ti predivni komadići izašli na površinu. - Materijal je dvokomponentan, sastoji se od mineralne baze i akrilne smole koji se miješaju u omjeru 2.5:1. Bitno je naglasiti da je jesmonite na vodenoj bazi bez kemijskih otapala što ga čini ekološki prihvatljivim, a kod izrade predmeta sav višak materijala moguće je ponovo iskoristiti tako što od njega radimo terrazzo komadiće. U smjesu se dodaju pigmeti i smjesa se zatim lijeva u silikonske kalupe. Materijal se vadi iz kalupa nakon 40 tak minuta, a potpunu čvrstoću postiže nakon 24 sata. Svaki komad brusim da mu rubovi ne budu oštri, a predmete s terrazzom dodatno brusim da se uzorak što bolje vidi, tako da brušenje može potrajati i do sat, dva ovisno o veličini. Nakon brušenja slijedi stavljanje zaštitnog premaza na bazi pčelinjeg voska te poliranje i tada je proizvod spreman - opisala nam je Irena postupak nastajanja ovih divnih predmeta.

image
Vaze i te baze
image
Vaze i te baze

Saznajemo i da se cijene proizvoda kreću od 35 kn za podmetače, vaze su od 85 kn do 210 kn ovisno o modelu, a podlošci su od 130 do 300 kn ovisno o veličini. Uskoro će u ponudi biti i zanimljivi blagdanski predmeti koje ćete zasigurno poželjeti imati u svome domu, stoga ne gubite vrijeme da se upoznate s Ireninim kreacijama i pronađete nešto za sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 06:35