SAMO NAPRIJED

Ovaj trik od 9 eura najbolja je ideja za mali prostor koju smo ikada vidjeli: Neviđeno!

 GAYRAT TOLIBOV/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Postoje mali prostori, a postoje i mali prostori bez ormara - znate na što mislimo! No, jeste li znali da možete stvoriti dodatan prostor za pohranu odjeće bez glomaznog samostojećeg ormara ili podnih polica koje dominiraju dragocjenim kvadratnim metrima? Ako ne možete ili ne želite kupiti ormar jer živite u unajmljenom stanu, zasigurno držite odjeću na otvorenom stalku gdje je izložena prašini i nepoželjnim pogledima gostiju. Međutim, to ne mora biti tako. Postoji jednostavan trik s kojim vaš stalak s odjećom može sakriti sa stilom.

Kreator sadržaja iz New Yorka Nick Lowry nedavno je objasnio u videu na Instagramu da su on i njegova partnerica koristili nekoliko otvorenih ormara u kutu svoje spavaće sobe, ali željeli su promjenu. - Iako su izvrsni za izlaganje komada koje volimo i često nosimo, mogu se zaprašiti i zapravo izgledati prilično neuredno, napisao je u objavi.

Za početak je kupio dvije Ikeine VIDGA šipke/šine za zavjese, od kojih je jednu malo skratio kako bi odgovarala prostoru i postavio ih s pomoću traka. Što se tiče zavjesa, želio je nešto s teksturom i odlučio se za nabrane TwoPages s Amazona. Lowry je zapravo naručio nekoliko različitih opcija, objesivši i bijelo platno i smeđu baršunastu tkaninu jednu do druge da vidi koji im se stil više sviđa. Međutim, dvobojna postavka čak dobro funkcionira i takva kakva jest.

- U konačnici smo se odlučili za pola/pola, jer ne kvari izgled, objasnio je Lowry u objavi. - Daje vrlo ugodnu vibru, dok stvari drži podalje od prašine i dodaje lijepu teksturu našem prostoru. I ne samo to, zavjese i dalje čine odjeću i obuću lako dostupnima, a u konačnici čine da soba izgleda manje pretrpano i mnogo sofisticiranije.

Jedino upozorenje za ovaj projekt je da vam je potrebna neka vrsta zidne izbočine ili udubljenja na koje ćete montirati VIDGA šine i zavjese, poput kutka sličnog Lowryjevom ili ormara bez vrata. Ali od tog trenutka, ovaj uradi sam projekt za odlaganje prilagođen malom prostoru dolazi sa samo tri elementa. Vjerojatno možete pronaći i jeftinije zavjese. Samo provjerite jesu li dovoljno duge da jedva klize po tlu i to je to - nema više polica s odjećom koja će narušavati vaš stil spavaće sobe!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 13:18