FANTASTIČNA IDEJA!

Ovaj je trik za skrivanje TV u dnevnoj sobi zaludio internet: Toliko je elegantan i praktičan, a možete ga napraviti sami

 MTLAPCEVIC/GETTY IMAGES

Daleko smo došli od kockastih televizora koji su zauzimali puno mjesta u našim dnevnim boravcima i narušavali izgled prostora. Proizvođači televizora svakim novim modelom lansiranim na tržište nastoje poboljšati izgled i kvalitetu ovog uređaja bez kojeg je danas dnevni boravak nezamisliv. Pa nam tako danas na raspolaganju stoje tanki, ali moćni televizori odličnog dizajna koje s lakoćom možemo postaviti na zid, uklopiti u zidnu nišu i po želji sakriti od pogleda ako ne želimo da odvlači pažnju od ostatka interijera u kojem živimo. Postoji mnogo načina na koje možemo uklopiti TV u dizajn sobe od dizanja na zid kako bismo uštedjeli prostor do odabira zanimljivih materijala poput različitih vrsta kamena, drva ili tkanine. Ideja ima mnogo, a jedno je zanimljivo rješenje ponudila Shelby Vanhoy na svom Instagram profilu Pretty in the Pines objavivši video s detaljima renoviranja svoje dnevne sobe. Nakon potpunog uređenja prostora tijekom devet mjeseci, Vanhoy je priznala da još treba učiniti nešto u vezi s obiteljskim Samsung Frame TV-om ravnog ekrana.

- Odugovlačila sam oko jedne stvari u ovoj sobi, a to je montiranje našeg TV-a, rekla je u objavi te dodala da nije željela da središnja točka sobe bude TV, ali kada požele pogledati neku seriju ili film željela je da ga svi vide.

Tako je došla na ideju da ga smjesti na jednu od polica s knjigama koje okružuju kamin.

- Uklonila sam jednu od polica i ostalo mi je dovoljno površine da stane naš TV, nastavila je.

Ključ uspjeha za montiranje TV-a bio je okretni nosač na koji su ona i njezin suprug postavili televizor. Može se odmaknuti od zida i nagnuti prema kauču radi lakšeg gledanja, a zatim se vratiti na policu kada se ne koristi kako bi postao "umjetničko djelo". Vanhoy je prethodno izradila drveni okvir za TV, koji dodatno pomaže da se uklopi u policu za knjige.

- Organizirala sam okolne police s knjigama, dodala nekoliko svijeća i sviđa mi se rezultat, rekla je Shelby.

Razmišljajte izvan okvira (a možda i unutar police s knjigama) kada je u pitanju maskiranje vašeg TV-a ravnog ekrana, i nećete ni znati da je tu ... sve dok ne dođe vrijeme za filmsku večer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 13:23