KAKVA TRANSFORMACIJA!

Ova netom preuređena kupaonica ima više prostora za pohranu od mnogih puno većih, a ima svega 3 kvadrata

 PC PHOTOGRAPHY/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Mnoge male kupaonice nisu nimalo mali podvizi kada je u pitanju trud koji je uložen u njih prilikom uređenja. Jedan takav inspirativan primjer pokazala je Lorna Denton na svom Instagram profilu (@thegreenrabbithouse) gdje donosi sjajne savjete za uređenje male kupaonice od popločavanja do bojanja koji vam uvelike mogu olakšati projekt.

- Kada radite u maloj prostoriji, potrebno vam je što više prostora. Stoga uklonite vrata, ako vam smetaju. Cijelu sobu sam potpuno ogolila i ispraznila kako bih mogla početi ispočetka, kaže Lorna.

Prije su cijevi i vodovod bili nasumično postavljeni, ali Lornin tata, Alan, pomogao je s novim vodovodom i instalacijama koje su sada propisno uklopljene u prostor. Lorna je napravila ormarić i radnu plohu za umivaonik da se ugnijezde u njih i podigla zidove.

Dodavanje tapeta bilo je teško zbog zidova koji nisu ravni.

Odvažno je dodala Graham & Brown‘s Rivington Folly tapete na sve zidove. - Nikada nisam lijepila tapete, kaže ona. Objesila sam u životu jedan mural, što je bilo puno jednostavnije, jer je bio namijenjen za jedan zid. Postavljanje tapeta je uključivalo uglove i prozore. I nije bilo jednostavno iako sam koristila savjete s interneta. Ne želim to ponoviti, ali ne mogu biti sretnija s ishodom, zadovoljno priča.

Jedno od rješenja na koje je Lorna posebno ponosna je okvir prozora. Kad je prvo dodala tapete oko prozora, otkrila je da okviri nisu iste veličine sa svih strana, a povrh toga, zidovi u kupaonici su blago zakrivljeni. Zato je osnovi prozora dodala novi okvir koji je olakšao rezanje i postavljanje tapeta.

Kanalice za neugledne kabele.

Još jedno rješenje koje Lorna voli je kanalica u kutu, koja prekriva električne kablove koji se protežu od poda do stropa u kutu.

Podna obloga je jedna od stvari koja nije kupljena nova za prostor, budući da je stari pod jednostavno prebojan, većina dekora je povoljno nabavljena, ormarići su spašeni iz stare kupaonice, a radne ploče su došle iz drugog dijela kuće.

Sićušan prostor sadrži puno prostora za pohranu.

Osim što je velika sa stilom, ova prostorija od 3 četvorna metara velika je i sa spremištem. Lorna je postavila ormariće koji su bili u toaletu prije renoviranja i obojila ih u tamnosmeđu boju (Graham & Brown’s Elderton).

- Umivaonik je kupljen polovno za £7, a radna ploča je ostala od prethodnog vlasnika, kaže Lorna. Lorna je izrezala dijelove radne ploče - uključujući rupu za umivaonik - izbrusila ga, premazala voskom i postavila. Čak je imala nešto više materijala da napravi malu lebdeću policu.

Sve je u detaljima.

Ogledalo u kupaonici nabavila je u lokalnoj trgovini i dodala zlatne listiće, a mnogi dodaci su kupljeni povoljno ili polovni. - Kao i kod svakog drugog projekta, razmislite o tome što već imate, a što možete upotrijebiti i prenamijeniti, savjetuje Lorna. - Ne samo da će vam uštedjeti novac, već i smanjujete bacanje materijala na odlagališta.

- Sada je to privlačan prostor - nije soba iz koje očajnički želim izaći, zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 13:19