Ne izlazi iz mode

Opuštajuća boja kauča u domu Nicole Kidman i Keitha Urbana u trendu je i 2025. – stručnjaci hvale ovu nijansu

 JEFFREY MAYER/PACIFIC COAST NEWS/PROFIMEDIA/JEFFREY MAYER/PACIFIC COAST NEWS/PROFIMEDIA

Osunčana soba glumice i glazbenika zadivljuje u boji koja nikada neće zastarjeti. Dizajneri interijera objašnjavaju zašto je ova boja beskrajno popularna.

Iako su toplije neutralne boje sve popularnije u posljednjih nekoliko godina, siva nije nestala, i to s dobrim razlogom. Riječ je o jednoj od najsvestranijih umirujućih boja.

Čini se da su Keith Urban i Nicole Kidman također shvatili prednosti sive boje. Nedavna objava Urbana na Instagramu pokazuje da je boja prisutna u njihovoj osunčanoj sobi. Od stola u boji ugljena i baršunaste sofe u nijansi svijetlog šljunka do hladnih bijelih zidova, prostor je vizija u sivoj boji.

- Ovaj prostor je majstorski tečaj za ukrašavanje sivom, kaže Jennifer Ebert, stručnjakinja za dizajn interijera i digitalna urednica u Homes & Gardens. - Volim izbor različitih nijansi sivog namještaja za stvaranje kontrasta i vizualnog interesa. Nadalje, puno zelene koja dolazi kroz prozor čini sivu idealnom bojom za sobu jer je prirodna, dodaje.

- Siva je jedna od najtrajnijih neutralnih boja, a njihov prostor demonstrira i zašto: beskrajno je svestrana i umirujuća, ona nastavlja.

Siva prkosi trendovima dizajna interijera zbog svoje bezvremenske svestranosti. Boja ima hladne podtonove, što znači da se lako može uskladiti s plavom ili zelenom, ili se može kombinirati s bijelom za kontrast. Može se uklopiti u gotovo svaki stil dizajna interijera, od tradicionalnog do modernog, minimalističkog do maksimalističkog.

Nadalje, ljude će uvijek privlačiti siva boja zbog njene umirujuće prirode. Siva je divno neutralna jer oponaša boje koje se pojavljuju u prirodnom svijetu. Podsjeća na kamenje, vodu i nebo, stvarajući trenutno umirujuću energiju. To je boja koja će svaku dnevnu sobu učiniti opuštajućom.

Iako siva trenutno nije najmodernija nijansa, njezina svestrana, umirujuća svojstva znače da nikada neće izaći iz mode. Dom Nicole Kidman i Keitha Urbana nudi podsjetnik da se oslonite na vlastiti dizajnerski senzibilitet umjesto da slijepo slijedite trendove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 14:20