IMA SMISLA

Novo istraživanje kaže da više prostora u domu jamči i sretniji život parova

 EXTREME-PHOTOGRAPHER/GETTY IMAGES
Prema istraživanju zadovoljni parovi su u prosjeku imali 12,8% više kvadrata u svojim domovima od parova koji su bili nezadovoljni

Useljenje s partnerom veliki je korak u bilo kojoj vezi, ali dijeljenje prostora i zajednički život mogu stvoriti cijeli niz novih avantura — i izazova. Nakon anketiranja više od 900 ljudi, Sofary.com došli su do podatak o tome što čini parove zadovoljnima kada je riječ o prostoru u njihovim domovima. Nije iznenađujuće, malo više prostora za disanje stvara sretniju vezu.

image
DEMAERRE/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Prema istraživanju portala Sofary.com, zadovoljni parovi su u prosjeku imali 12,8% više kvadrata u svojim domovima od parova koji su bili nezadovoljni u svojoj vezi. To je u većini slučajeva samo razlika od oko 10 četvornih metara. Anketa je podijelila rezultate na generacije - baby boomere, generaciju X i milenijalce - i sve su tri bile sretnije s više prostora kod kuće.

image
EXTREME-PHOTOGRAPHER/GETTY IMAGES

Sretni parovi generacije X imali su otprilike najveću kvadraturu od 180 četvornih metara kod kuće u usporedbi s nezadovoljnim parovima koji žive unutar 150 četvornih metara. Milenijalci su imali veći jaz, sa zadovoljnim parovima koji su živjeli unutar 170 četvornih metara, dok su nesretni parovi živjeli unutar 145 četvornih metara. Baby boomeri bili su u sredini, sa zadovoljnim parovima koji žive unutar 170 četvornih metara i frustriranim parovima koji žive unutar 160 četvornih metara.

image
ZORANM/GETTY IMAGES

Dakle, ako razmišljate o tome da se uselite sa svojim partnerom ove 2023., možda bi bilo bolje da se odlučite za dvosobni stan umjesto jednosobnog ako možete birati. I pazite na pravi trenutak za to — gotovo 83% ispitanih sretnih parova reklo je da su se uselili zajedno u pravom trenutku u životu, dok je više od polovice nezadovoljnih parova reklo da su požurili i uselili zajedno prebrzo. Bolje spriječiti nego liječiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:49