priuštivost

Novi trendovi na vidiku - svi sele u ova dva grada!

 /SHUTTERSTOCK

Kvaliteta života, ugodna klima i priuštivost glavni su razlozi zbog kojih mladi Amerikanci sve češće biraju dva manja južnjačka grada za svoj dom. Dok je Pennsylvania, prema nekim pokazateljima, najbolja destinacija za život u mirovini, Readers Digest donosi novo istraživanje koje je provela tvrtka za prijevoz i selidbe PODS, a koje otkriva da su među mladima sve popularnije Sjeverna i Južna Karolina.

image
/SHUTTERSTOCK

Konkretno, radi se o gradovima Myrtle Beach u Južnoj i Wilmington u Sjevernoj Karolini. Iako to može varirati ovisno o mirkolokaciji, Južna i Sjeverna Karolina općenito imaju niže troškove života u odnosu na ostale dijelove SAD-a, a sam Myrtle Beach smatra se najpristupačnijim mjestom na obali.

Osim financijskih prednosti, novi su stanovnici ovih gradova kao razloge doseljenja naveli i dobru klimu jer su zime ovdje vrlo blage, za razliku od onih na sjeveru zemlje. Bogat i raznolik sadržaj bilo da se radi o prirodnimm, bilo da se radi o povijesnim znamenitostima još je jedan plus za mlade doseljenike.

Iz ovog je istraživanja zanimljiv i podatak da Floridaa više nije među top destinacijama za preseljenje. Tomu je razlog nesigurnost od prirodnih nepogoda, što značajno utječe na razlike u cijenama osiguranja. Općenito, računa se da svake sezone uragana florida doživjeti čak 12 oluja koje mogu nanijeti štete. Uzevši ovo u obzir, ne čudi što mladi, ionako financijski opterećeni kad je u pitanju stanovanje, sve preciznije kalkuliraju prije donošenja odluke.

Kupnja u povoljnijim krajevima SAD-a i ne čudi, s obzirom na tamošnji rast cijena kako za kupovinu tako i za najam. Troškovi stanovanja tamo su dosegli rekordnu visinu te je sve teže pokriti sve mjesečne izdatke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 10:52