ART MINIMALIZAM

Novi trend: umjetničke izložbe u zdravstvenim prostorima

 Ustupljene fotografije

Estetske i stomatološke poliklinike već neko vrijeme postaju prave male wellbeing oaze koje svojim posjetiteljima pružaju vrhunsko iskustvo i doživljaj. Jedna takva otvorena je nedavno u modernom prostoru Kvaternik plaze u Zagrebu, a njezino uređenje i koncept iznenadit će i najzahtjevnije korisnike.

image
Ustupljene fotografije
image
Ustupljene fotografije

Imperativ u dizajnu interijera je da se prostor maksimalno prilagodi potrebama pacijenata kako bi korisničko iskustvo bilo što ugodnije. A kada se modernost spoji s tradicijom, rezultat je nova poliklinika u kojoj će svaki pacijent osjetiti atmosferu dobrodošlice, stručnosti i sigurnosti.

image
Ustupljene fotografije
image
Ustupljene fotografije
image
Ustupljene fotografije
image
Ustupljene fotografije

Novi prostor Futura Dent Estetica poliklinike odiše minimalističkim dizajnom koji spaja moderne elemente i pomno odabran namještaj kako bi se pacijent osjećao dobrodošlo onog trenutka kada uđe u čekaonicu. Velika posebnost je što novi prostor krase jedinstvene umjetnine jednog od najznačajnijih hrvatskih slikara i grafičkih dizajnera Borisa Bućana. On je bio važan dio generacije "nove umjetničke prakse" na hrvatskoj sceni, a svojim grafičkim dizajnom bio je snažno vezan uz pop izričaj i konceptualnu umjetničku scenu. Spoj umjetničkih radova, iz zbirke poznatog kolekcionara Marinka Suca, i minimalizma daje novom prostoru dašak originalnosti, vrhunskog dizajna i ekskluzivnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:32