SAMO ZA ODVAŽNE

Nove boje ikoničnih stolaca koji nerviraju moraliste

 Casamania by Horm

Čuveni stolci Him & Her, koje je 2008. dizajnirao Fabio Novembre, imaju novo ruho, točnije boje. Simboli odvažne i senzualne estetike, oduvijek su bili statement komad i nisu za svačiji ukus, a Casamania by Horm sada osim klasičnih crnih, bijelih i crvenih nudi ikonične stolce boje crnog vina, narančaste, smaragdnozelene, Ferrari sive, mint zelene, zlatne...

image
Casamania by Horm

- Stolci Him & Her inspirirani su izravno s Pantone Chair. Evolucijom hermafroditskog izvornika, došlo je do harmonije dvaju spolova. Dobili smo isklesane oblike poput golih manekenki, ali se ne srame - kazao je svojevremeno Novembre.

image
Casamania by Horm
image
Casamania by Horm

Inače, Pantone Chair je u obliku slova S kreirao danski dizajner Verner Pantone šezdesetih godina prošlog stoljeća. Prvi je lijevani plastični stolac na svijetu i smatra se jednim od remek-djela danskog dizajna.

image
©ROBERTO LARA FOTOGRAFIA/
image

Stolci iz stare kolekcije

Casamania by Horm

Stolci Him & Her izrađeni su od polietilena u muškom i ženskom obliku, s jasno izraženim tjelesnim atributima. Njihovi oblici stvoreni su trodimenzionalnim skeniranjem dvije gipsane skulpture. Dostupni su u mat ili sjajnoj završnici te prikladni za vanjsku upotrebu, kišu i korištenje na slanom morskom zraku. Zahvaljujući uvođenju naprednih sustava bojanja, iznimno su otporni na atmosferske utjecaje, bilo da su pod užarenim suncem ili u magli zimskog vrta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 18:40