MADE IN CROATIA

Njihove proizvode traže vlasnici superjahta diljem svijeta! Saznajte kako je tvrtka iz Biograda na Moru postala sinonim za luksuzne brodove ali i vile što im je nova opsesija

 Frey i Frey Casa

Tvrtka Frey osnovana je prije 18 godina u Biogradu na Moru. Vlasnici Vanja Pedisić-Švraka i suprug Nermin Švraka priznaju da je početak bio težak i izazovan. No, oni su imali viziju, vjerovali su u svoju ideju i željeli stvoriti brend koji će biti sinonim za dobar stil jahti. Puno su radili, usput učili i educirali se te uspjeli u onom što su htjeli - stvoriti brend koji radi jedinstvene proizvode za luksuzne jahte u Hrvatskoj.

image
Frey i Frey Casa
image
Frey i Frey Casa
image
Frey i Frey Casa
image
Frey i Frey Casa

- Proizvodi poput tendi ili redizajn različitih jastuka u eksterijeru jahti vrlo često traže inovativan pristup u rješavanju problema, kojih je mnogo. Mi se time svakodnevno bavimo. Frey je naš core brend koji djeluje kao boutique tvrtka koja dizajnira i proizvodi tekstilne proizvode za interijere i eksterijere jahti u vlasništvu inozemnih klijenata. To su gotovo uvijek custom made rješenja koja zahtijevaju inovativnost i poznavanje uvjeta na jahtama. Naš je pristup uvijek personaliziran i gotovo svaki put radimo skice kako bismo vizualizirali budući proizvod ili projekt i tako dajemo jasnu viziju našim klijentima, bez obzira na to pružamo li proizvode iz jahtinga ili outdoora - govori vlasnica Vanja s kojom smo razgovarali i o njihovu novom brendu Frey Casa.

image
Frey i Frey Casa
image
Frey i Frey Casa
image
Frey i Frey Casa
image

Vanja Pedisić-Švraka, vlasnica Freya i Freya Case

Frey i Frey Casa

- Taj smo brend osnovali 2022. godine u doba pandemije. Upravo u to vrijeme postali smo svjesni koliko je važno imati ugodan vanjski prostor. Kako godinama u proizvodnji naših proizvoda za jahting koristimo premium materijale za outdoor pa smo stekli bogato dugogodišnje iskustvo, Frey Casa bila je logična ekstenzija postojećeg brenda Frey. Kako je Hrvatska, a posebno naša Dalmacija, usmjerena turizmu pa ne manjka ponuda vila i kuća za odmor, dapače i raste, znali smo da imamo sigurno tržište za ovaj podbrend. Kako oduvijek volimo kreirati i stvarati proizvode, Frey Casa bila je savršena za kreativnu slobodu stvaranja, igranje bojama i dezenima, što e u jahtingu ograničeno - objašnjava Vanja Pedisić-Švraka i dodaje da se u sklopu Frey Case može naručiti i kupiti bilo koji custom made proizvod od tekstila s naglaskom na vanjski prostor, no po potrebi kupca to može biti i proizvod za unutarnji. Trenutačnu su ponudu više usmjerili na proizvode za vanjski prostor koji su traženiji, a riječ je o custom made jastucima za bazenske ležaljke, jastucima za vrtne garniture, lounge bean torbama te dekorativnim jastucima iz njihove linije Frey Luxury Pillows.

image
Frey i Frey Casa
image
Frey i Frey Casa
image
Frey i Frey Casa
image
Frey i Frey Casa

Pitali smo Vanju koji je njihov proizvod najtraženiji.

- Trenutačno su najtraženiji jastuci za ležaljke uz bazen. Naši su jastuci izrađeni od izdržljivih materijala otpornih na vremenske uvjete, što ih čini izuzetno popularnima zbog iznimne kvalitete i dugotrajnosti, ali i vrlo jednostavnog održavanja. Po traženosti slijede lounge vreće za sjedenje koje su idealne ne samo za bazen ili dvorište, nego i za odlazak u prirodu i piknike - otkriva vlasnica Vanja i kaže da klijenti obično žele riješiti problem koji imaju s postojećim jastucima uz bazen. Oni su, naime, ispunjeni spužvom koja upija vodu pa takve ispune i navlake, koje nisu ni vodoodbojne ni vodonepropusne, nakupe plijesan i kratko traju. Problematična su i limitirana gotova rješenja, odnosno veličina, oblik i dizajn jastuka. U Frey Casi im, ističe Vanja, mogu ponuditi custom made jastuke koji su oblikom i dimenzijama po želji, vodonepropusni, brzosušeći s performansama da se prilagode svakom postojećem namještaju, a uz to se lako skladište i vrlo lako održavaju.

image
Frey i Frey Casa

- Kada je riječ o dizajnu, klijentima možemo ponuditi jedinstveno rješenje, upravo onakvo kakvo žele da se stilom ti jastuci besprijekorno uklope u različite eksterijere, od klasičnih do modernih. Zato nam je vrlo važno pri kreiranju dobiti input kakav je prostor u koji žele implementirati jastuke te ih obično skicama i mood- boardovima predstavimo klijentima pa zajedno nađemo funkcionalno estetsko rješenje - kaže i dodaje da su njihovi kupci uglavnom vlasnici vila i luksuznih rezidencija, vlasnici kuća za odmor i privatnih kuća, ljudi s istančanim ukusom za dizajn interijera, ljubitelji unikatnih proizvoda i svi koji cijene kvalitetu i ručni rad.

Od kojih su materijala izrađeni proizvodi Frey?

- Naši su proizvodi izrađeni ili od akrilnih ili vinilnih platna koja imaju jamstvo do pet godina. Platna koja koristimo otporna su na UV, blijeđenje, plijesan, vodootporna su, nezapaljiva te su pokrivena petogodišnjim jamstvom, naravno uz pravilnu edukaciju o održavanju koju uvijek dajemo našim klijentima. Ispune koje koristimo su spužve koje ne upijaju vodu, antialergijske ispune te svi ostali premium elementi, od zatvarača do UV konca, prilagođeni su vanjskim uvjetima. Koristimo provjerene materijale i renomirane brendove platna koje smo godinama testirali u Freyu na proizvodima za jahte koje su na udaru agresivnih morskih uvjeta - istaknula je Vanja.

- Oni prepoznaju vrijednost u pažljivo izrađenim proizvodima koji donose estetiku i funkcionalnost u njihove prostore. Priželjkujemo suradnje s dizajnerima interijera koji su sve više u potrazi za ovakvim custom made proizvodima. Budući da traže nešto posebno i drukčije, upravo to im naš brend nudi - objašnjava i nastavlja da su im kupci ponekad i concierge agencije uz koje vežu i njihov, osobno, najzanimljiviji projekt. Luksuzna hrvatska turistička agencija Secret Dalmatia zatražila je od njih custom izradu lounge bean torbi za svoje klijentice, odnosno Victoria‘s Secret model za luksuzni piknik na jednoj dubrovačkoj lokaciji.

Koja je cijena vaših proizvoda?

- Cjenovni rang naših proizvoda varira ovisno o vrsti projekta u kojoj cijene određuju odabir materijala, vrijeme, zahtjevnost. S obzirom na to da je riječ o proizvodima po narudžbi i svi su različiti, cijena može biti prilagođena specifičnim zahtjevima i preferencijama klijenata. Naš je tim posvećen pružanju visokokvalitetnih rješenja koja zadovoljavaju različite budžete, osiguravajući da svaki kupac dobije najbolju vrijednost za svoj novac. Uskoro ćemo otvoriti i naš web shop pa će cijene nekih gotovih proizvoda biti transparentne - otkriva Vanja Pedisić-Švraka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. srpanj 2024 07:59