RADIONICA ZA KREATIVCE

Naučite raditi biljni tisak i unesite dašak prirode u svoj ormar

 

Ovaj vikend oslobodite kreativce u sebi i izrazite svoju ljubav prema biljkama na radionici biljnog tiska na tkaninama.

Radionica se održava 19.5. u Zagrebu, u Cvjetnom ateljeu Ide Jurjević od 14 do 16 sati. Više o radionici i prijavama možete saznati na Facebook eventu, a mi smo bili znatiželjni i dodatno se raspitali o biljnom tisku kod voditeljice radionice Irene Zrinski.

Irena je dizajnerica tekstila i odjeće, a bavi se i pisanjem o interijerima, vrtlarenju i ostalim lifestyle temama, a možete je pratiti i na https://www.angellivingonline.com/.

Što je biljni tisak i po čemu je poseban?

“Biljni tisak je tehnika dekoriranja tekstila prirodnim pigmentima koje sadrže zeleni dijelovi biljaka i latice cvijeća. Sama je metoda vrlo inspirativna i uzbudljiva budući da se mogu dobivati vrlo zanimljivi efekti, a krajnji je rezultat uvijek drukčiji i neponovljiv.” kaže Irena. Najčešće se koristi na prirodnim komadima tkanine s kojima onda kasnije ukrašavate predmete koje želite.

Ono što ovu tehniku biljnog tiska čini posebnom je, između ostalog, i njen potencijal aromaterapeutskog djelovanja:

“Biljni tisak je sasvim ekološki i neškodljiv proces bojanja tkanina, a poseban je i po tome što omogućava veliku radost kreativnog izražavanja, a nastali komadi su unikatni. Eksperimentiranjem sam otkrila i aromaterapeutski efekt, budući da ponekad koristim i biljke koje sadrže eterična ulja. “ - ističe Irena.

Kome je ova radionica namjenjena?

Irena odgovara: ”Svima koji vole prirodu, ekologiju, dekorativne i ‘uradi sam’ tehnike; prethodno znanje ni iskustvo nije potrebno. Polaznike očekuje lijepo druženje u jednoj neobično simpatičnoj cvjećarnici, uz kreativno vodstvo te onaj dobar osjećaj na kraju radionice kada vide što su u stanju napraviti vlastitim rukama, uz malu pomoć prirode.”

Cvjetni atelier Kontesa u kojem se radionica održava vodi Ida Jurjević. Ida se trudi da njen atelije bude dom i za kulturu i za umjetnost, stoga u skorije vrijeme možemo očekivati još ovakvih kreativnih radionica. Osim toga, u ovoj maloj cvjetnoj oazi se možete raspitati za edukacije ako se poželite profesionalno baviti aranžiranjem cvijeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 16:36