KAĐENJE

Naučite drevnu tehniku energetskog čišćenja prostora aromatičnim biljem

Radionica "Kađenje - aromatično čišćenje prostora" se održava 13. listopada od 15 do 17 sati u Cvjetnom ateljeu Ide Jurjević.

Pronađite mir i bistrinu misli drevnom tehnikom energetskog čišćenja prostora aromatičnim biljem. Naučite kako pripremiti prostor u kojem živite ili radite za nove ideje, nove poduhvate i novi tijek života. Prije svega, pročistit ćemo ga od zaostalih energija paljenjem mirisne kadulje, a zatim pripremiti vlastitu mješavinu suhog bilja koja će najaktivnije poduprijeti trenutačne želje i namjere. - piše u pozivu za novu radionicu koju vodi Irena Zrinski.

Zadimljavanje, kađenje ili svečano paljenje ljekovitog bilja drevna je praksa. Paljenjem bilja dobiva se ljekoviti dim za koji se smatra da čisti energiju ljudi i prostora.

- Kađenje je smirujući, a istovremeno i poticajan ritual s mrvicom magije u sebi. No znanstvene studije dokazuju da ova praksa zaista ima i antiseptički učinak na zrak, što je posebno dragocjeno u razdobljima prehlada i gripa. Paljenje aromatičnog bilja otpušta velike količine negativnih iona u zrak što mijenja energiju nas samih i okoliša u laganiju, otvoreniju i protočniju. - objašnjavaju organizatorice radionice.

Voditeljica radionice Irena Zrinski inače je dizajnerica tekstila i odjeće, a bavi se pisanjem o interijerima, vrtlarenju i ostalim lifestyle temama. Možete je pratiti i na stranici Angel living online.

Prijave za radionicu primaju se putem Facebooka Cvjetnog ateljea Ide Jurjević, gdje možete saznati više o radionici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 10:04