ŠEKORANJIN ATELIER

Nakon 10 godina zatvorena kultna cvjećarnica koja je oduševljavala brojne Zagrepčane

 Saša Šekoranja/Instagram
Šekoranja je bio značajan za duh ove ulice, a sezonskih izloga njegovog lokala na broju 1 dugo ćemo se sjećati

Kultna cvjećarnica Atelijer Saša Šekoranja u Dežmanovoj ulici 1 u Zagrebu, koja je deset godina oduševljavala prolaznike ovim dijelom grada, trajno je zatvorena. Štoviše, može se slobodno reći da je taj lokal, koji je uvijek imao atraktivno sezonski i prigodno uređen izlog, bio i jedan od glavnih pokretača da ova ranije manje poznata ulica u centru postane jedna od omiljenih lokacija u gradu. Zatvorena je početkom mjeseca.

- Prije bih to nazvao seobom nego zatvaranjem, jer sad će se od rujna moja atelijer nalaziti u sklopu studija Franić i Šekoranja u ulici Kralja Držislava 10 kod Džamije. Preselio sam na tu adresu i tamo ću nastaviti, bit će slično, ali i drugačije, volim nove izazove - kaže nam Saša Šekoranja.

Obavijest o preseljenju piše i na staklu njegovog nekadašnjeg lokala. S obzirom na to da je Deržmanova 1 u njegovoj kreaciji bila mnogima draga lokacija ovom prilikom prisjećamo se nekih od izloga koji su nas znali obradovati povodom Božića, početkom ljeta, povratkom u Zagreb nakon odmora i u raznim drugim prigodama.

Šekoranja je bio značajan za duh ove ulice, svojevremeno je preuredio i odranije poznati lokal Velvet, te s Anom Gojanović otvorio i drugi Velvet kojemu je uredio lijepu terasu na ranije zapuštenoj lokaciji u ulici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. ožujak 2024 19:48