TOP 5

Najdraži proizvodi dizajnerice Ane Tevšić Nauković

“Gramofon za moje omiljene ploče koji se nosi kao kovčeg divan je i praktičan, samo ga otvoriš i spojiš”

Hrvatska dizajnerica Ana Tevšić Nauković trenutačno je okupirana usklađivanjem poslovnog i privatnog života. Kaže, balansira između poslova u studiju te dragocjenog vremena s djecom i suprugom. Više o njezinu radu pogledajte na web stranici www.loveanadesign.com. Anu smo zamolili da nam pokaže pet proizvoda koji su joj trenutno nezamjenjivi u životu i radu.

1. iPAD

Tablet koji će mi uskoro zamijeniti laptop, on je doslovno moja glava u torbi. Isto kao i blok, idem svugdje s njim i na njemu mogu sve raditi u bilo kojem trenu. Uz tablet ide i olovka za crtanje koja mi je apsolutno životno otkriće i ne mogu više zamisliti posao bez ove kombinacije. Idealno za mailove, brze skice, razradu ilustracija, ma sve. Kad bolje promislim, sve radim na njemu.

2. Gramofon Crosley i ploča

Dobila sam ga za rođendan od obitelji i odonda mi je jedan od apsolutno najdražih poklona. Predivan i praktičan, nosi se kao kovčeg, samo ga otvoriš i spojiš. Obožavam ploče, već ih neko vrijeme skupljamo i zaista je ovo baš proizvod po mom guštu. Dok sam bila trudna i sad dok su mi djeca malena, stalno slušamo dobru muziku na gramofonu i uživamo.

3. Knjige

Ove ilustrirane naslovnice dječjih priča slučajno sam pronašla u knjižari Znanje i postala sam strastveni skupljač. Sad ih slažem u dječjoj sobi, a nerijetko mi posluže i za inspiraciju u fotografiranju pojedinih proizvoda. Apsolutno sam začarana predivnim bojama i ilustracijama!

4. L’OCCITANE krema

Osim što mi spašava kožu zimi, super mi je njihova ambalaža i kolaboracije koje rade s umjetnicima pa često pratim kakve proizvode imaju. Nisam inače ljubitelj ili ovisnik o raznim kremama i mirisima, vrlo bazično koristim samo ono nužno: ulje za lice, kremu za ruke i losion za tijelo. Ali, ova krema je svakako vrijedna spomena, a dobar dizajn je ono što me privuklo i odmah osvojilo. Ne kaže se bez veze “Good design means good business!” :)

5. Pantone set

Ovaj set sam dugo gledala, ali tek kad se pojavio i digitalni skener boja koji ide uz njega shvatila sam koliko olakša neke bitne korake u razradi projekta. Njime možete skenirati bilo koju površinu, detektirati boju i pronaći je na skali za evidenciju ili referencu za daljnji rad. Praktično čudo tehnologije!

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 08:45