FURNITURE SHOW

Na Zagreb Design Weeku pogledajte ovih osam vrhunskih brandova dizajnerskog namještaja i rasvjetnih tijela

 PRESS

Zagreb Design Week Furniture Show ove godine donosi osam vrhunskih brendova: predstavljaju se Tvin, Nunc i Artisan poznati po vrhunskoj obradi drva, slovenski proizvođači rasvjetnih tijela Vertigo Bird i Tokio, Conture namještaj za eksterijer, umjetnički obrt Majan&Majcan i Selectedd koji predstavlja danski brend Louise Roe.

Studio Orson Welles Zagreb filma, izgrađen 1957. godine za snimanje zvuka, sada će biti scenografija za proizvođače namještaja. Na velikom će se platnu prikazivati fotografije Ankice Ursić Molnar, motivi slavonskih šuma, izvora neprocjenjivog drva, resursa za izradu namještaja.

image
PRESS
image
PRESS
image
LOVRO ROZINA
image
PRESS
image
ALEX ŠTOKELJ

Tvin, najveći proizvođač masivnog namještaja u regiji, prvi će se puta predstaviti na ZGDW Furniture Showu. S tradicijom duljom od 150 godina Tvin danas izvozi 83% svojih proizvoda, sa značajnim udjelom na inozemnim tržištima.

Vertigo Bird suvremena je slovenska marka rasvjetnih tijela osnovana 2008. godine. Njihova kolekcija nudi rasvjetna tijela po narudžbi, na temelju individualnih stilskih zahtjeva. Vertigo Bird transformira obične i arhetipske oblike u nepredvidive i privlačne nove dizajne.

image
TIN MEZE
image
DOMAGOJ KUNIĆ
image
DOMAGOJ KUNIĆ
image
DOMAGOJ KUNIĆ

Nunc je tvrtka koja stoji iza proizvodnje razigranog, minimalističkog, outdoor i indoor te uredskog namještaja. Nuncovi korijeni leže u namještaju od punog drva, pri čemu kombiniraju tradicionalnu obradu drveta sa sofisticiranom industrijskom proizvodnjom.

Artisan je kroz svoje višegodišnje iskustvo u obradi drveta razvio proizvodnju vrhunskog namještaja od punog drveta, a specijaliziran je za ručno rađen namještaj. U skladu s tim, Artisan surađuje s brojnim međunarodnim dizajnerima, s ciljem kreiranja visokokvalitetnih i inovativnih proizvoda.

image
PRESS
image
PRESS
image
PRESS
image
PRESS

Posebno je otkriće high-end stolarski studio Majcan&Majcan koji se prvi puta predstavlja na ZGDW-u. Riječ je o radionici specijaliziranoj za izradu originalnog namještaja i manjih drvenih predmeta za svakodnevnu upotrebu braće Tomislava i Mateja Majcana iz okolice Bjelovara. Na ZGDW Furniture Showu izlagat će poličare, drvene posude, vaze te manje stolce.

image
PRESS
image
PRESS
image
PRESS

Conture, inovativan proizvođač namještaja iz Zagreba, ove će godine premijerno ponuditi liniju pokućstva za vanjsku uporabu. Naslonjači, ležaljke, sofe i otomani lako se prilagođavaju osobnim željama, a izrađeni su od materijala otpornih na utjecaje prirodnih elemenata, kao i naprednih tekstila od vlakana zaštićenih od degradacije uzrokovane vodom, suncem, vjetrom i solju.

image
PRESS

Zagrebačka dizajnerska trgovina, galerija i knjižara Selectedd će, u suradnji s Louise Roe, inovativnim brandom za unutarnje uređenje iz Kopenhagena, na ZGDW-u predstaviti odabrane dijelove kolekcije koju je dizajnirala sama Louise Roe Andersen. Naglašavajući europsko zanatstvo, kolekcija se sastoji od predmeta izrađenih isključivo od prirodnih materijala i obuhvaća sve od namještaja do predmeta za uređenje interijera - posuđa, vaza, lampi i tekstila.

image
PRESS
image
PRESS

U studijima Jadran filma imat ćete priliku razgledati i proizvode slovenske tvrtke Tokio, koji uključuju namještaj i rasvjetu. Dizajn je nadahnut japanskom jednostavnošću, s posebnim naglaskom na detalje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 14:24