Muuto: Fiber Chair

Stolac sa sto(lica)

Novi pogled, nova perspektiva dizajna, naravno skandinavskog, ono je što zanima danski Muuto. Ukorijenjen u dobroj tradiciji koju karakterizira dugo promišljana estetika i funkcionalnost, poštena izrada i iskrena ekspresija, svog sugovornika u Hrvatskoj odavno je pronašao u zagrebačkom Modusu. U svoju dizajnersku obitelj Muuto uključuje dizajnere s jakim kreativnim habitusom, talente čija stvaralačka strast zaokružuje poseban pogled na svijet.

Od svojih početaka Muuto je u Modusu sve ozbiljnije prisutan gdje su mu, s poštovanjem, pružali sve više prostora. U novom Modusovu postavu naglašen je prvi put Muutov namještaj, a posebno je jedinstven Fiber Chair, stolac koji je dizajnirao poznati dvojac Iskos-Berlin iz Kopenhagena. Dizajnersko putovanje od projekta do finalnog proizvoda trajalo je oko dvije i pol godine. Više od godinu dana posvetili su istraživanju optimalnog materijala, traženju novog, savršenog omjera drvenih vlakana te je željeni oblik svoju izvedbu doživio u kvalitetnom izdržljivom biomaterijalu koji je odmah zbog izgleda i udobnosti postao poželjan u privatnim i javnim prostorima. Postoje različite zanimljive izvedbe i boje ovog stolca, metalne ili drvene konstrukcije, čiji izbor ovisi o prostoru, ukusu, potrebi…

Kao Muutov ambasador Modus je pozvan da sudjeluje na tjednu Dizajna u Laubi od 3. do 8. svibnja, i to u sklopu Nordijske kuće, gdje će publika imati prilike još bolje se upoznati s izborom skandinavskog dizajna.

Više informacija potražite OVDJE
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 08:36