TKO BI REKAO?!

Kuhajte i pecite direktno na kuhinjskoj radnoj ploči, bez vidljivih ringova!

 HUGO GONçALVES/PANTHERMEDIA/PROFIMEDIA

Najbolja bijela tehnika je ona - nevidljiva. Naime, pećnica, ploča za kuhanje, hladnjak, mikrovalna pećnica i slični aparati samo su ‘nužno zlo‘ u kuhinji - barem ih tako vide dizajneri. Svi ti aparati samo kvare čiste linije i prekidaju skladne površine, ali ih se ne može izbjeći.

Ili?

Ili može. Barem sudeći prema Invisacooku. Riječ je o kuhanju izravno na radnoj ploči: Invisa indukcijska tehnologija grije kroz kuhinjsku radnu ploču i učinkovito zagrijava površinu, čime stvara adekvatne uvjete za kuhanje. Netko tko ne zna o čemu je riječ i gleda sa strane, mogao bi pomisliti da mu se priviđa: vidi posudu koja stoji na radnoj ploči, u u njoj ključa voda!

Trik je jednostavan: indukcijsko se kuhalište skriva ispod kuhinjske radne ploče, a kontrolna se ploča može ugraditi na kliznu ploču ispod one radne, može se ugraditi na radnu ploču ili pored nje.

Ova tehnologija radi samo ako imate porculansku radnu plohu, i to debljine 15 milimetara i tanju. Ovakve su radne ploče danas sve češće, stoga ako tek opremate kuhinju, razmislite o toj mogućnosti. Osim s porculanskom radnom pločom, Invisacook radi i s nekim vrstama granitnih ploča.

Indukcija zagrijava dio porculanske ploče ispod koje se nalazi, kao i posuđe na tom dijelu, ali ne i okolne dijelove radne ploče. Kad ste skuhali jelo, lonac jednostavno premjestite gdje želite, dok će površina ispod njega još neko vrijeme ostati topla. Invisacook ne stvara izravnu toplinu, pa porculanska radna ploča ostaje sigurna za korištenje kao tradicionalni radni prostor kojeg opušteno možete koristiti za ono za što ga inače koristite.

Invisacook također možete prilagoditi svojim potrebama i prostoru pa možete birati indukcijsku ploču s dva, tri, četiri ili pet kuhališta. Sastavni dio ove prestižne i futurističke priče je i Invisamat – podmetač na kojem kuhate, a koji sprječava klizanje posuđa tijekom kuhanja. Napravljen je od silikona i stakloplastike što ga čini dugotrajnim i fleksibilnim.

Posuđe koje je kompatibilno s ovom tehnologijom može biti iz originalne Invisacook linije posuđa, ali i ono od nehrđajućeg čelika s magnetnim dnom, kao i posuđe u potpunosti izrađeno od nehrđajućeg čelika. Invisacook se može ugraditi u klasičnu kuhinju, vanjsku kuhinju ili u kamp prikolicu ili plovilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 10:35