Svečani stol Klaudine Mumić

Kombinacija starog i elegantnog za najljepši uskrsni stol

Kreativka Klaudina Mumić iz Čakovca svoje ideje i DIY projekte redovito objavljuje na Facebook stranici Home Decor, Lifestyle and More, a za nas je ovaj put osmislila uređenje svečanog stola.

Novi početak, zajedništvo, buđenje prirode, druženje s obitelji i prijateljima, zečići, pisanice, fina hrana i brojne slastice. Sve su to asocijacije na Uskrs, blagdan tijekom kojeg je stol središnje mjesto okupljanja i druženja s onima koji su nam bliski i dragi. Stoga ne čudi da mnogi posebnu pozornost posvećuju upravo uređenju blagdanskog stola, želeći stvoriti posebnu atmosferu kako bi objed toga dana bio svečaniji i ostao u što ljepšem sjećanju.

Kao dekoraciju svakog tanjura Klaudina je osmislila malo gnijezdo od suhe trave i perja u koje je položila po jednu pisanicu s prigodnim natpisom ili ilustracijom.

Kako voli sve što ima veze s kreativnošću i dekoriranjem, zanimljivu verziju uređenja uskrsnog stola osmislila je i Klaudina Mumić. Iza nje su brojni DIY uraci i tutorijali koje marljivo priprema za naš magazin Dom&Dizajn, kao i za svoju Facebook stranicu Home Decor, Lifestyle and More gdje se možete dodatno inspirirati kreativnim idejama.


- Uskrs, kao vjerojatno i većina ljudi, povezujem uz vrijeme provedeno s obitelji, ugodno društvo i naravno, finu hranu. Ipak, da je riječ o posebnom danu govori činjenica da inače u svom životnom prostoru preferiram crno-bijele kombinacije, dok me ovaj blagdan nekako inspirira da se okrenem šarenilu - objašnjava nam Klaudina u čijem su domu na svakom koraku vidljive njezine kreacije koje sezonski mijenja i prilagođava.

Odmak od klasičnog izgleda donijela je prozračna zavjesa s izvezenim točkicama koja je poslužila kao stolnjak.

PRIRODNE BOJE

Ideja kojom se vodila pri uređenju doma za blagdansko druženje je neformalni i prvenstveno ugodni ambijent i težila je postizanju lepršavosti i romantičnosti s dozom raskoši.

Kako joj se klasičan bijeli stolnjak učinio preobičnim i previše ju je podsjećao na gostionice, odlučila se za pomalo neobično rješenje i stol prekrila prozračnom zavjesom s izvezenim bijelim točkicama. Da bi se kvadratni bijeli tanjuri istaknuli, iskoristila je pletene podloške u prirodnoj boji koje je svojedobno kupila na buvljaku. Kao dekoraciju svakog tanjura osmislila je kombinaciju nježno ružičaste salvete na koju je položila malo slame, umjetnog perja i jaja s natpisima ili crtežima.

JUTA

Dozu romantike na stol unose maćuhice čije su teglice omotane jutom i ranunkule u starinskim vazicama.
- Vaze sam također kupila na buvljaku, kao i vrč koji se nalazi na stolu. Jedna je vaza originalno bila zlatna, a ja sam je sprejem prebojila u sivo - opisala je Klaudina.

Eleganciju i raskoš u cijelu priču unose kristalne čaše i srebrni detalji, kao i etažeri na kojima su nezaobilazni uskrsni kolači, poput klasične lagane torte od piškota i jagoda ili pak nešto modernijih muffina.

- Da bi se postigao ovakav opušteni, a opet lijepi izgled stola, tajna je u miješanju različitih stilova. Uzmite nešto staro i korišteno, zatim nešto elegantno i napravite uravnoteženi miks - savjetuje Klaudina koja je svoju kombinaciju dodatno ukrasila perjem izrađenim od stare tkanine i štapića za roštilj, a mi vam donosimo tutorijal kako da i sami napravite ovakve dekoracije.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 07:51