Kako objesiti slike?

Donosimo vam korisne savjete i dobre primjere

Pri vješanju slika na zid, baš kao i u slikanju i fotografiranju, treba paziti na dobar odnos između boja i proporcija te na odgovarajući razmak. Kao što svaki galerist, kustos i dizajner interijera zna, način na koji je umjetnost prikazana ima presudnu važnost i to ne samo za prostor u kojem se nalazi, nego i za osjećaj koji šalje slika.

Ne očajavajte ako vam proračun dopušta plakat, a ne Picassovu sliku. Istina je da gotovo sve što je uokvireno i obješeno ispravno izgleda dobro. Mi smo pronašli puno inspirativnih primjera kako objesiti, prikazati i dekorirati prostor sa slikama. No, prije no što pogledate galeriju s primjerima, pročitajte četiri korisna savjeta koja biste trebali razmotriti.

1. Nemojte objesiti sliku previsoko na zidu (česta pogreška). Idealna visina ako ne postoji komad namještaja ispod nje je negdje između 155, 160 cm od poda.

2. Objesite sliku s osjećajem za omjer i ravnotežu. Na primjer, ako slika visi iznad komode, ispod nje nemojte ostaviti previše prostora, osim ako taj prostor neće biti popunjen vizualno.

3. Ako vješate slike s različitim uzorcima, prije nego što ih objesite, posložite ih na podu.

4. Neka slike stoje na dva “držača” sa stražnje strane okvira, a ne na jednom. Osim što će biti sigurnije, spriječit će da se slika nakrivi tijekom vremena.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 04:23