Tip-top

Kako je dizajnerica pretvorila zapušten kutak u ostavu iz snova za 170 eura! Ovaj IKEA regal pristaje kao saliven

 GABRIELLA BORG/

Iako naši ormari sadrže neke od naših najvažnijih stvari, neizbježno ih zanemarujemo. Stoga smo u potrazi za vlasnicima kuća i iznajmljivačima koji dijele svoje provjerene metode organiziranja koje stvarno (stvarno!) funkcioniraju.

Kada je dizajnerica iz Toronta Gabriella Borg iščupala dio ormara od poda do stropa u svojoj kuhinji kako bi napravila širi prolaz, naišla je na problem: više nije imala smočnicu. Obližnje stubište, koje nikad nije koristila, postalo je njezino spasenje. - Malo je čudan prostor, ali pomislila sam, kako bi ga mogla učiniti funkcionalnijim, prisjeća se Borg, koja je uz pomoć svog partnera i IKEA police od 170 eura pretvorila nekoć bespotrebni kutak u svoju ostavu iz snova.

image
GABRIELLA BORG/

Cijena Kungsfors sustava polica bila je velika prednost za dizajnericu, ali isto tako i modularni dizajn. Par je personalizirao komad dodajući više drvenih polica na okvir od nehrđajućeg čelika, kao i stalak s košarama. - U konačnici možete doći do svega što vam treba, kaže dizajnerica.

Znajući da će jedinica na kraju izdržati veliku težinu, par si je uzeo vremena za instalaciju. - Lako ga je sastaviti, ali to ne znači da možete biti nepažljivi s njim, kaže Borg, koja je koristila laser za niveliranje s poprečnim linijama kako bi provjerila jesu li okomiti i vodoravni nosači savršeno poravnati, dvostruko provjeravajući broj klinova za učvršćivanje montiranih dijelova. - Nismo htjeli da sruši zid.

image
GABRIELLA BORG/

Eksperimentirajte prije donošenja velikih odluka

Borg je izmjerio njezine najviše posude kako bi otkrio točan razmak i položaj polica. - Prije nego što sam imala priliku napraviti vlastitu smočnicu, nisam shvaćala koliko je dosadno dizati velike, teške staklenke s gornje police, kaže ona. Strateški je smjestila najglomaznije predmete na najniže površine. Zatim je stavila limenke i označene staklenke u visinu očiju tako da nitko ne mora pogađati što uzima. Prebacivanje namirnica za pečenje u prozirne posude olakšava joj praćenje kojih joj sastojaka ponestaje.

image
GABRIELLA BORG/

Odmah do podesta nalazi se rešetkasta polica na kojoj se nalaze svi lonci, tave i cjedila. Borg se odlučila za dvije različite vrste polica: standardne u obliku slova S s niskim profilom i duboke koje su prikladnije za slaganje. Također je postavila četiri IKEA police za začine, kojima se može lako pristupiti.

image
GABRIELLA BORG/

- Nije sve savršeno posloženo, ali je beskrajno funkcionalno, kaže Brog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 12:28