JEDNOSTAVNO, A RASKOŠNO

Kako izložiti velike vaze? 10 fantastičnih ideja s velikim vazama koje ćete obožavati

 VASYL CHEIPESH/GETTY IMAGES, FOLLOWTHEFLOW/GETTY IMAGES

Slijedeći minimalistički trend, mnoge stvari kada je u pitanju dekor male su umjesto velike, delikatnije umjesto raskošne i jednostavno ne previše upadljive ili šarene. Raskošna podna vaza privući će svačiju pozornost, ne samo u trgovini veći i u domu i vrtu. Ove lijepe ideje za ukrašavanje velikih vaza pokazuju da se XXL podne vaze također vrlo estetski uklapaju u XXS namještaj, evo kako!

10 lijepih ideja za ukrašavanje s velikim vazama

Keramika, kamenina ili klasično staklo? Velike vaze imaju različite dizajne i mnogo su fleksibilnije u pogledu mogućnosti dizajna od malih vaza. Ovisno o izgledu, savršeno se uklapaju u najrazličitije stilove interijera od skandinavskog do stila iz sredine prošlog stoljeća.

1. Podna vaza s minimalističkim ukrasom

Manje je više! U minimalistički ili skandinavski uređenim stanovima pojedine grane najbolje izgledaju u velikim vazama. Razlog: raskošne vaze za cvijeće već su svojom visinom dovoljno impresivne - da ne bude prevelike stilske impresije, sadržaj se može dizajnirati suzdržano. Nekoliko grančica - na primjer glicinije ili vrbe - daju vazama nešto sigurno.

Važno: Provjerite jesu li stabljike dovoljno dugačke; grane mogu stršiti visoko. Velike, ručno rađene vaze od keramike, terakote ili fajanse izgledaju posebno lijepo uz skandinavski namještaj. Boje: bijela, krem ​​ili crna – što prirodnije i pristaju uz ostatak dekoracije.

Podne vaze s nekoliko, vješto raspoređenih grana u stilu Ikebane odmah daju skandinavskim domovima trendi japanski štih - tj. Hygge susreće Wabi Sabi.

2. Ukrasite vazu za granom ili pampas travom

Što se interijera tiče, osušenu trsku trenutno ne možete zaobići. Grmoliko bilje najbolje izgleda u dubokim podnim vazama - prozirne staklene vaze su idealne jer duge stabljike djeluju mirno i skladno. Bijele keramičke vaze s pampas travom pristaju uz stil seoske kuće, dok moderni namještaj najbolje krase staklene vaze.

Lijepo izgledaju i cijeli osušeni cvjetni aranžmani u vazama, u kojima dekorativno izgleda ne samo pampas trava, već i suho cvijeće i grmlje, eukaliptus i slično. Vjerni boho stilu doći će na svoje s podnim vazama od terakote.

3. Ukras bez ičega

Potpuno jednostavan izgled još je upečatljiviji, bez ikakvih ukrasa. Posebno elegantno izgleda kada se nekoliko podnih vaza kombinira u jednoj prostoriji, primjerice, vaze sličnog dizajna.

Savjet: Koristite različite visine, različite boje ili različite oblike, to daje setu više uzbuđenja! Staklene vaze su ovdje manje prikladne, jer ih treba lijepo napuniti.

4. Podne vaze s maslinovim grančicama

Ovaj ukras za vazu stvara mediteransku atmosferu! Uz podnu vazu od terakote ili u zemljanim tonovima ispunjenu svježim maslinovim grančicama, možete unijeti blagdanski ugođaj ravno u svoj dom. Podne vaze u zaigranih oblika i bojama kao što su bronca, smeđi tonovi ili hrđasto crvena izgledaju skladno.

5. Napravite staklenu podnu vazu sa svježim cvijećem

Prethodni primjeri pokazuju da vaze ne moraju nužno biti ispunjene cvijećem. Ipak, dekorativni klasik naravno ne smije nedostajati - svježe cvijeće uvijek djeluje proljetno, prijateljski.

Cvijeće s dugim peteljkama poput bijelih ljiljana koje sežu do dna vaze savršeno je za velike vaze. Onda bi to mogla biti staklena vaza koja prikazuje svježe zelenilo na najbolji mogući način.

Savjet: Napunite donju trećinu staklene vaze vodom kako bi cvijeće dulje trajalo.

6. Velike staklene vaze ukrasite svijećama ili lampicama

Velike staklene vaze mogu se lijepo izložiti cvijećem, suhim cvijećem ili pampas travom, dok su svijeće neočekivani element. Ipak, mali plamenovi u velikim staklenim vazama privlače pažnju.

Savjet: Ako je oblik staklene vaze zakrivljen na dnu, jednostavno dodajte malo ukrasnog pijeska na dno kako bi svijeća stajala stabilno.

7. Ukrasite staklene vaze za Božić ukrasima iz prirode

Staklena vaza neophodna je za ovaj izgled. Sve vrste prirodnih dobara mogu se ogrnuti iza prozirnog zida, à la šišarke. Ukrasni predmet postaje udoban kada se doda lanac svjetiljki i elegantno postavi preko čunjeva.

8. Veliku vazu za jesen ukrasite lisnatim granama

Tko još nije šetao šumom u jesen i poželio uhvatiti šarene krošnje drveća i ponijeti ih sa sobom? S ovim ukrasom možete unijeti komad drvenastog jesenskog osjećaja u svoja četiri zida.

Da biste to učinili, jednostavno sakupite otpalu granu s jesenskim lišćem i stavite je u podnu vazu. Visina je presudna: grana bi trebala biti dovoljno dugačka da strši visoko iznad ruba vaze.

Najbolje je kada boja podne vaze pristaje uz jesenski izgled - crvena, smeđa ili crna su prikladne komponente.

9. Ideja za dekoraciju: Visoka vaza + grana + papirnati ukras

Ova ideja za ukrašavanje je jednostavna i kreativna u isto vrijeme. Što vam je potrebno: grana i bajkovita svjetla, lampioni ili papirnati ukrasi.

Prvo stavite granu u vazu, a zatim preko grana ogrnite male ukrasne dekoracije. Umjesto lampiona mogu poslužiti i mali papirnati ukrasi - kuglice za božićno drvce pravi su ukrasni element za Božić.

10. Koristite podnu vazu ležerno kao spremnik

Praktično i dekorativno – volimo izgled podnih vaza kao spremnika za sve vrste stvari. Što se u njemu može pohraniti? Od papira za zamatanje do smotanih karata svijeta, svega što grli visoki oblik i dekorativno viri iz otvora.

Savjet: Kako bi ukras privlačio poglede, umetnite osušene pojedinačne cvjetove ili nekoliko pampas trava između njih - nenarušeni izgled bez napora je završen!

Kako dekoracija ne bi izgledala prenatrpano, staklene vaze ovdje su manje prikladne. Prava vaza za ovaj trend ima moderan dizajn i jednostavne boje ili dolazi u vintage stilu.

Gdje staviti podnu vazu?

Bez obzira jesu li od stakla, keramike ili terakote, bilo da se nalaze u dnevnom boravku, spavaćoj sobi ili hodniku: velike vaze izgledaju elegantno gdje god treba popuniti prazne kutove. Ali podne vaze ne pripadaju nužno podu - velike vaze ostavljaju dojam i na stolovima ili komodama. U tom slučaju trebali biste se odlučiti za jednostavnije i manje visoko punjenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 12:09