PREDMET ŽUDNJE

Kad tepih postane umjetnost

 Rug‘Society

Portugalski brend Rug‘Society poznat je po raskošnim i maštovitim tepisima koji se često referiraju na povijest umjetnosti ili suvremenu umjetnost. Jedan od onih u kojima se spaja povijesno i suvremeno je Mira, ručno izrađeni sag koji su njihovi dizajneri osmislili kao kubističko viđenje najpoznatije egipatske kraljice Kleopatre.

image

Tepih Mira brenda Rug‘Society kubističko je viđenje egipatske kraljice Kleopatre

Rug‘Society

Mira je izrađena od najfinije moher vune i tzv. botaničke svile, biljne pređe proizvedene od pulpe drveta. Svaki komad radi se ručno po narudžbi, a za izradu je potrebno od osam do deset tjedana, ovisno o veličini. Naime, najmanja veličina ovog tepiha je 300 x 200 centimetara, a najveća 600 x 800 centimetara. U manjoj sobi odlično funkcionira kao statement komad, dok je u velikim prostorijama upečatljiv kao detalj koji će istaknuti određeni dio, pogotovo ako ga previše ne prekrijete namještajem.

image

Tepih Óscar je muški prikaz klasičnog kanona antičke Grčke

Rug‘Society

Ako je riječ o dnevnom boravku, veliki tepih Mira odlično će se slagati s tepihom Óscar iz iste kolekcije, koji možete staviti na zid. Naime, ovaj muški prikaz klasičnih kanona antičke Grčke pretočen u suvremeni jezik kubizma toliko je efektan da može poslužiti kao originalna zidna dekoracija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 22:22