Jeftino, a glamurozno

Božić inspiriran prirodom

Ivančica Kršek iz brenda MakeoverAddict na Sljemenu je pronašla većinu materijala za dekoracije, koje je hrabro kombinirala s obiteljskim naslijeđem. Time je svojim bližnjima uz minimalan budžet omogućila kraljevski tretman

I uz mali budžet, materijale pronađene u prirodi te volju, maštu i malo vremena može se imati glamurozan Božić. To je bila nit vodilja prilikom uređenja mog blagdanskog kutka u kojem je većina dekoracija nastala po principu “uradi sam”.Servisom za ručanje, čašama i starim kuglicama, koji su već generacijama u našoj obitelji, naglasila sam obiteljsku povezanost osobito važnu u vrijeme Božića te potaknula čitatelje da izvuku iz vitrina svoje zaboravljeno “obiteljsko blago” i hrabro ga kombiniraju na blagdanskom stolu s modernim materijalima.

Iako, u ovo recesijsko doba i handmade adventski vijenac te po mogućnosti što više hrane na stolu, sasvim su dovoljni za božićni ugođaj. Govorimo li o materijalima i bojama, na Božić me asociraju mahovina, drvo, staklo, crvena, srebrna i zlatna boja i film “Sam u kući” na božićno jutro (hehe). Sve sam to, osim rekvizita s filmskog seta, koristila.

Prevladava srebrna boja s crvenim i zelenim detaljima iz prirode. Izradila sam adventski vijenac od mahovine pronađene na Sljemenu i crvenih bobica s grma iz vrta, dok sam ostatak materijala kupila. Vijenac sam položila na tanjur pa na bijelu keramičku vazicu kako bi dobila etažer. Umjesto bora iskoristila sam granu, također pronađenu na Sljemenu, a postolje sam izradila od gipsa. Za ukrase sam iskoristila grane trešnje koje sam ispilila te uz pomoć lemilice urezala motive, dok su drvene zvjezdice od grančica i žice.

Na stolu su malo drveno božićno drvce nastalo od letvica koje se dobiju prilikom kupnje slikarskog platna, nanizanih na žicu koja mi je ostala od sjenila od stare lampe. Drugo malo drvce napravljeno je od papira narezanog na trakice i nanizanog također na žicu koja mi je ostala od šira od stare lampe. U pakpapir omotani su i pokloni. Što se tiče namještaja, ogledalo je kupljeno kao okvir za slike na Hreliću i preuređeno, stolci su također kupljeni na Hreliću i preuređeni, dok su juteni jastuci napravljeni od originalnih jutenih vreća za prijevoz kave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 18:22