NAŠA NOVA KOLEKCIJA

Hrvatska premijera kolekcije SLAVA’18 na Dizajn Distriktu Zagreb

Od 14. do 17. lipnja 2018. održat će se vibrantni festivala Dizajn Distrikt Zagreb koji je ove godine pripremio izuzetno uzbudljiv program na temu Lokalni putevi. Među njima se ističe i premijerno predstavljanje kolekcije namještaja Slava’18, domaćeg Market kolektiva koji je s njom prvi put uspješno gostovao na Milanskom tjednu dizajna u travnju ove godine. Talijanski Elle Decor izdvojio je Market kolektiv i kolekciju Slava’18 kao jedno od 10 novih dizajnerskih imena na svijetu koje vrijedi zapamtiti. Market kolektiv izložit će kolekciju Slava’18 u prostoru Stare vojne bolnice (Vlaška 87) gdje se i održava festivalski program Lokalni putevi.

Slava‘18 – kolekcija je namještaja i uporabno-ukrasnih predmeta za dom, koja suvremeno reinterpretira emotivnu estetiku nama bliskog mediteransko-slavenskog stila oblikovanog kroz kolektivnu svijest generacija koje su odrastale uz lokalni mentalitet i kulturu. Kolekcija Slava’18 sastoji se od senzualno zakrivljenih, elegantnih komada namještaja izvedenih iz osnovnih geometrijskih oblika, naglašavajući tako neočekivani emocionalni naboj. Scenografski pristup oblikovanju i naglašena ženstvenost neupitno su obilježili dizajn kazališnom atmosferom. Iza dizajn Slave’18 stoje dizajnerice Marita Bonačić, Iva Hrvatin i Katarina Perić koje djeluju u sklopu Market kolektiva.

Detaljni program festivala može se pratiti na internet stranici Dizajn Distrikt Zagreb, a posjetiteljima će zahvaljući tvrtki Five u snalaženju kroz bogati program, pored tiskanog kataloga i mape, pomoći i mobilna aplikacija Design District Zagreb, besplatno dostupna prije početka festivala za preuzimanje u Apple i PlayStoreu.

Organizatori festivala su Superstudio i Dizajn centar Zagreb, a podržava ga Turistička zajednica grada Zagreba, Ured za kulturu grada Zagreba i Ministarstvo kulture RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 18:52