Requiem

Eterična i mistična kolekcija rasvjete koja je oličenje zanatskog umijeća

 Arthur Woodcroft
Predstavljena kao dio izložbe Divine Inspiration serija obuhvaća četiri ograničena izdanja Requiem dizajna

Bez težine, krhka tkanina vijuga u zraku kako bi uhvatila levitirajući izvor svjetlosti - bio bi na prvi pogled opis ovog rasvjetnog tijela. Ipak, kad bolje pogledate, tkanina je čvrsta tvorevina od bijele žbuke koja vara vaše oči da povjerujete njezinoj lažnoj fluidnosti. Teško za povjerovati, zar ne?

image
Arthur Woodcroft

Proširujući horizonte eksperimentiranja s materijalima i istražujući poziciju umjetnosti, arhitekture i dizajna, britanski dizajner interijera Lee Broom izrađuje Requiem, eteričnu kolekciju u bijeloj žbuci koja podsjeća na mramorne tkanine na antičkim kipovima i nadgrobnim skulpturama. Predstavljena kao dio izložbe Divine Inspiration serija obuhvaća četiri ograničena izdanja Requiem dizajna.

image
Arthur Woodcroft

"Želio sam stvoriti kolekciju rasvjete koja izaziva isti osjećaj strahopoštovanja i mističnosti kao antičke zgrade i njihovi interijeri", kaže Lee Broom za Stir Pad.

Kolekcija označava i predstavlja novo poglavlje za dizajnera. Svaki komad pomno je izradio Broom u svojoj tvornici u Londonu. Svaki dizajn je oličenje zanatskog umijeća i rijedak prikaz vizualne lakoće i taktičke čvrstoće. Tkanine su ručno umočene u gips te provučene kroz i oko osvijetljenih prstenova, cijevi ili sfera, rasvjeta, iako čvrsta, zrači lakoćom.

image
Arthur Woodcroft

“Počeo sam promatrati brutalističku arhitekturu s kojom sam odrastao kao dijete, razdoblje arhitekture koje volim,” kaže Broom o svojoj inspiraciji za kolekcije. “Udubljujući se, pozornost su mi zaokupile brutalističke sakralne građevine. To me odvelo na fascinantno putovanje istraživanja katedrala, hramova i crkava od antike do danas,” objašnjava. Svaki od četiri dizajna Requiema bit će dostupan u samo 15 komada koje je izradio dizajner. Requiem je prikazan zajedno s drugim novim zbirkama Leeja Brooma – Hail, Vesper, Pantheum, Oltar i Chant – koje su zajedno kulminirale u Divine Inspiration.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 11:50