Projekt Stanovi Remetinec

Elegant PVC profili za moderan dizajn i energetski učinkovitu gradnju

 DECEUNINCK

Projektiranje stambenih zgrada danas je mnogo složeniji proces nego prijašnjih godina, koji zahtijeva interdisciplinarni pristup i prilagodbu strogim standardima gradnje. Moderni projekti tako moraju biti energetski učinkoviti, a inovativan dizajn treba pratiti i ekološka prihvatljivost korištenih materijala.

Vanjska stolarija zgrada i obiteljskih objekata danas je jedan od najvažnijih elemenata, kako vanjskog izgleda, tako i kvalitetne toplinske i zvučne izolacije. Tome su, u suradnji s Deceuninckom, posebnu pažnju posvetili i arhitekti projekta Stanovi Remetinec, višestambene zgrade koja plijeni dizajnom i čuva energiju. Laminirani PVC profili za vanjsku stolariju odabrani su kao dugoročno rješenje koje zadovoljava kriterije estetike i energetske učinkovitosti.

image
DECEUNINCK

"PVC profili se prema potrebama i preferencijama korisnika mogu laminirati u različite boje odnosno to znači da se folije u različitim bojama apliciraju na PVC profile, a te folije su također i otporne su na djelovanje UV zraka i lako se održavaju." ističe Miro Meštrović, voditelj operacija u Deceuninckovom proizvodnom pogonu u Donjoj Bistri, ujedno najvećem pogonu za laminaciju PVC profila u ovom dijelu Europe.

Višestambena zgrada s elegantnim PVC profilima

"Odlučili smo se za PVC profile iz Deceunincka zbog dizajna koji je najsličniji aluminijskim profilima, ali i izvrsnih termičkih svojstava koja smo tražili. Elegantni crni Deceuninckovi profili naći se tako na zgradi koju karakteriziraju velike staklene površine uz iznimnu energetsku učinkovitost", ističu iz studija Entasis koji je projektirao Stanove Remetinec, odnosno višestambenu zgradu s oko 30 stanova.

image
DECEUNINCK

Deceuninckovi laminirani PVC profili otporni su na vlagu, koroziju, truljenje i druga oštećenja, sa svojstvima koja jamče minimalan gubitak toplinske energije. Dostupni su u čak 57 boja folija, od izgleda prirodnog ili obojenog drva do punih ili metalik tonova za svaki stil gradnje.

Izvrsna izolacija i ekološki prihvatljivi materijali

Inteligentni raspored komora unutar Deceuninckovih PVC profila profila osigurava optimalnu toplinsku izolaciju. Uporaba recikliranog materijala važan je kriterij u Deceuninckovim procesima istraživanja i razvoja pa se tako svi profili mogu reciklirati.

Deceuninck Elegant PVC profil ispunjava najviše zahtjeve u pogledu estetike, učinkovitosti i održivosti i još jednom potvrđuje da je PVC stolarija idealno rješenje koje odgovara svim suvremenim zahtjevima arhitekture i gradnje.


Sadržaj nastao u suradnji s tvrtkom Deceuninck

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 16:04