Drugačiji, inovativni komadi namještaja

Mladi talentirani dizajneri uz bok svjetskim poznatim imenima

Milano je grad dizajna, mjesto koje svake godine diktira nove svjetske trendove u uređenju interijera, promovira nove proizvode industrijskog dizajna i predstavlja nova imena u dizajnu.

Uspješna inicijativa

Tako nas na najpoznatijim međunarodnim sajmovima namještaja u Europi, Salone Internazionale del Mobile i Milano Design Week, uvijek iznova oduševi izložba SaloneSatellite, na kojoj glavnu ulogu imaju nepoznati mladi dizajneri i njihovi inovativni prototipovi kojima se pokušavaju probiti na tržište, ostvarujući izravan kontakt s proizvođačima namještaja.

Izabrani radovi predstavljaju spoj zanatskih tradicija i suvremenih tehnologija

A upravo je sedam pomno odabranih kreativnih dizajnera mlađih od 35 godina, nagrađenih na ranijim izložbama, dobilo priliku svoje proizvode prodavati u prestižnoj talijanskoj robnoj kući la Rinascente. Naime, nakon velikog uspjeha prošlogodišnje inicijative, u tijeku je drugo izdanje kreativnog savezništva između izložbe SaloneSatellite i robne kuće la Rinascente, koji zajedničkim snagama podupiru mlade talentirane dizajnere koji nastoje ući u svijet dizajna.

Dizajneri čiji su noviteti pronašli svoje mjesto uz bok najboljih brendova i najzanimljivijih proizvoda u ovom trenutku su Arturo Erbsman iz Francuske, Garay Studio iz Španjolske, Tania da Cruz iz Portugala, Tsukasa Goto iz Japana, Maria Volokhova iz Ukrajine, Uto Balmoral iz Italije te Livia Rossi i Gianluca Giabardo iz Dossofiorito studija, također iz Italije.

Inspiracija u prirodi

Njihovi su proizvodi izabrani pod temom “Dizajn + inovacije + obrtništvo”, odnosno prikazuju radove nastale istraživanjem vrijednosti besprijekorne integracije zanatskih tradicija i mogućnosti koje nude suvremene metode u dizajnu i industrijskoj proizvodnji, poput digitalne proizvodnje.

Tu su objekti koji poštuju prirodu ili imaju izravnu interakciju s biljnim svijetom, kao što su svjetiljke koje fasciniraju različitim stanjima voda ili pak zdjele koje prizivaju planine i obrađena polja. Također, mogu se vidjeli i proizvodi nastali u igri, kao što su stolci inspirirani frizurama ili pak modularni kuhinjski elementi. Proizvodi su u dizajnerskom supermarketu u robnoj kući la Rinascente dostupni do Božića, 25. prosinca.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 01:51