ISTANČAN UKUS

Dizajnerica uvrijedila pratitelje: ‘Vaše obiteljske slike u dnevnom boravku izgledaju sirotinjski, evo što trebate napraviti s njima‘

 /SHUTTERSTOCK

Obiteljske fotografije na zidu česta su dekoracija u domovima, no ako je vjerovati mladoj dizajnerici interijera Shannyn Weiler iz Utaha, znak su neukusa i "siromaštva". Ona je, naime, u videu ispričala svoju priču o tome kako je, kao mlada supruga, imala vrlo ograničena sredstva za uređenje doma pa su fotografije s vjenčanja ne i supruga poslužile kao dekoracije. U tome je, tvrdi, pretjerala, radi čega joj je dnevni boravak izgledao neprivlačno.

- Dakle, obiteljske fotografije mogu postati problem kada postanu ono što ja nazivam "svetištem“. Vrlo je stvarno, a osim s fotografijama s vjenčanja, to se također događa ako imate jedno dijete pa, primjerice, od fotografija bebe napravite takvo "svetište", ili ako imate jedno unuče također - dodala je u svom videu.

image
TIKTOK

Ova dizajnerica smatra da obiteljske fotografije ipak ne morate posve izbjegavati, a možete ih s ukusom uvrstiti na zid svog dnevnog boravka na način da ih pomiješate s umjetničkim fotografijama, slikama koje su apstrakcija ili ponavljajući uzorci te drugim zidnim dekorom. Ono što je pritom važno je paziti da se ne ponavlja isti događaj ili osoba. Na taj se način može izbjeći dojam "svetišta".

Iako je Wiler samo željela podijeliti savjet, to nije naišlo na odobrenje njezinih pratitelja. Baš naprotiv, dobar dio njih se uvrijedio i osjetio potrebu "obraniti" svoje zidove s obiteljskim fotografijama.

- Radije bih imao slike svoje djece i našeg života nego printove nasumičnog cvijeća i umjetnosti - komentirao je Ty Harman.

- Odrasla sam u časopisu za dizajn interijera i mrzila sam što moja mama nikada nije pokazala nijednu fotografiju moje obitelji. Osjećala sam se kao da joj je više stalo do materijalnih stvari - napisala je Alexandra DiGiovanni.

@shannynweiler Interior design art tips Art decor interior design Interior design 2024 art prints Interior design art trends 2024 interior design trends #hometips #homedecor #wallart #decortips #walldecor #interiordesign ♬ original sound - ShannynWeiler

Ipak, našli su se i neki koji su podržali dizajnericu, tvrdeći da mnogi znaju pretjerati s brojem obiteljskih fotografija po zidovima, što može djelovati neukusno.

- Pada mi na pamet kuća jednog prijatelja, bilo mi je neukusno (za mene) vidjeti ništa osim slika vjenčanja. Kao, imate li druge interese? Samo moje mišljenje, ali također, sada su razvedeni. Miješanje u umjetnosti pomaže - napisao je korisnik _sigred.

Većina je bila stava da dom uređujemo za sebe i svoju obitelj, a ne za društvo i posjetitelje pa da svatko ima pravo na zid staviti ono što mu se čini prigodnim. Evo i nekoliko primjera obiteljskih fotografija na zidu koje, unatoč stavu dizajnerice, djeluju vrlo atraktivno.

Ako se pažljivo biraju boje i kompozicije, zid pun obiteljskih slika može i podići prostor, primjerice ovaj hodnik.

Različite veličine, okviri i nasumično postavljanje također je jedan od načina na koji se zid s obiteljskim fotografijama može napraviti vizualno upečatljivim i stilski odmjerenim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 10:34