NA ŠTO TREBA PAZITI

‘Dizajnerica sam interijera. Ovo je šest najčešćih grešaka u jesenskom uređenju, jedna je posebno loša‘

 DEPOSITPHOTOS/

Jesen je stigla i bundeve su postale neizostavni dio dekora. Uz njih tu su i prepoznatljivi jesenski motivi toplih nijansi kao što su žirevi, lišće, figure gljiva, šumskih životinja i slično. Sama jesen bogata je plodovima, ali tako nebi trebao izgledati i jesenski dekor interijera, ako je suditi po savjetima Katie Schroder, dizajnerice interijera iz Ateliera.

Ona je za portal goodhousekeping.com izdvojila neke od najčešćih grešaka u jesenskom uređenju doma, izdvojivši pritom kao najvažniji dobro poznati savjet "manje je više".

1. Previše unošenja u temu

iako je riječ o zaista zanimljivim motivima koji domu daju poseban topli ugođaj, najčešća pogreška može biti pretjerivanje u temi. Cilj je decentno provući jesenski ugođaj kroz prostorije, stoga nije potrebno nabaviti i otirač s jesenskim natpisom i umjetno lišće i bundevu i figurice gljiva ili lisica. jednostavno odaberite jedan ili dva motiva i držite se istih kroz sve prostorije koje planirate urediti u jesenskom stilu.

2. Fokus na blagdanske predmete

Umjesto doslovnog jesenskog dekoriranja i stavljanja predmeta koji su specifični za određene praznike, poput izrezbarenih bundeva, radije birajte nedefinirane obile ali u prepoznatljivim bojama. Konkretnije, to znači da nabavite narančasti stolnjak, smeđi svijećnjak ili, primjerice, podmetače s uzorkom jesenskog lišća.

image
/SHUTTERSTOCK

3. Izbjegavanje sitnih stvari

Umjesto velikih predmeta ili tekstila, ipak birajte manje dekorativne predmete s jesenskim motivima. Ovo se posebno odnosi na ljubitelje figurica i svijeća. Tako ćete ih moći staviti više, a istovremeno vaše komode, stolići ili prozorske klupice koje želite ukrasiti neće djelovati prenatrpano.

4. "Strah" od jeseni

Napuštanje ljetnih motiva i boja, poput žute i plave, kod nekih pojedinaca može izazvati neugodan osjećaj. kako se uz ljeto vežu veselije emocije poput odmora, zabave i sunčanja, jesen ipak donosi manje poželjan kišni i smireniji ugođaj. Ipak, izbacite ljetne detalje i nemojte se bojati unijeti isključivo tople jesenske nijanse.

image
/SHUTTERSTOCK

5. Izbjegavanje različitih tekstura

Baršun, vuna i šiblje samo su dio tekstura u kojima dolaze jesenski dekorativni predmeti za interijer. Dizajnerica predlaže da ih nikako ne izbjegavate jer, ako ćete "igrati na sigurno" s keramikom i pamukom, nećete dobiti pravi topli jesenski ugođaj kojemu treba težiti kod ovakvog sezonskog uređenja.

image
/SHUTTERSTOCK

6. Zanemarivanje postojećeg dekora

Sezonalno uređenje nikako ne znači da pokupujete stvari karakteristične za ovo doba godine, bez promišljanja o postojećem uređenju vašeg stana ili kuće. kako vam je raspoređen namještaj i koje boje općenito prevladavaju moraju biti vaše niti vodilje i prilikom jesenskog uređenja jer motivi koje ćete uporabiti moraju biti u skladu s onim što već imate kod kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2024 10:12