EDUKATIVNA KOLEKCIJA ZA IGRANJE

Crtanje kredama nikad nije bilo zabavnije

Domišljati dizajner Nik Bentel osmislio je sjajan arhitektonski alat za klince i klinceze

Njujorški dizajner Nik Bentel redizajnirao je obične krede i pretvorio ih u arhitektonski alat za crtanje za djecu.

Ono što je ovaj kreativni dizajner napravio jest to da je jednostavno promijenio oblik same krede kako bi njome bilo jednostavnije crtati uzorke kao što su uspor edne linije, krugovi (valovi) i točkice.

Bentel je odrastao u obitelji arhitekata i želio je osmisliti zabavan način na koji bi djeca ušla u svijet dizajna i arhitekture. Krede je nazvao jednostavno Chalk Drawers (eng. chalk - kreda, draw - crtati). Kolekcija kreda trenutačno je izložena u trgovini u njujorškom New Museumu, a sastoji se od tri neobično oblikovane krede od kojih svaka radi drugačiji uzorak pri korištenju.

- Chalk Drawers su arhitektonske igračke za crtanje izrađene u potpunosti od krede. Dizajnirane su tako da s lakoćom stvaraju originalne uzorke koji su geometrijski ispravni, a zabavne su za korištenje - rekao je dizajner Nik Bentel. Bentel je najprije modelirao ovaj trio kreda na računalu, a potom napravio 3D nacrte. Zatim je napravio uretanske kalupe, u koje se mješavina krede ulije i pusti da se stisne. Kalupi se zatim odvoje u dva dijela kako bi se oslobodio gotov proizvod.

- Kreda je široko dostupan materijal koji se koristi tisućama godina - rekao je dizajner, koji je također pokrenuo kampanju na Kickstarteru kako bi financirao širu proizvodnju ove kreativne igračke. Više informacija o projektu potražite na www.nikolasbentelstudio.com i Kickstarteru: Chalk Drawers.

Foto: www.nikolasbentelstudio.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 06:23