KAD SE MALE RUKE SLOŽE...

Bračni par napravio makeover godine: ‘Kupili smo najružniju kuću u naselju i sami je renovirali. Sada vrijedi 400.000 eura‘

 TikTok/Screenshot/laureynoldsxx

Oni koji maštaju o savršenom domu i kupnji istog, sigurno su se često znali zapitati - isplati li se kupiti novogradnju ili kupiti neku staru nekretninu i potom je obnoviti? Iskustveno gledano, prednosti i mana ima i u jednoj i u drugoj priči, a na kraju sve ovisi o vašim mogućnostima (prvenstveno financijskim), prioritetima i stilu života.

Jedan mladi bračni par iz Ujedinjenog Kraljevstva nije imao dovoljno novca za novu kuću pa su odlučili kupiti staru i renovirati je.No, odlučili su i sami biti kreativni i sudjelovati u cijelom tom procesu. Oni su, naime, dobro zasukali rukave i sami krenuli u obnovu svog budućeg doma iz snova kako bi on zablistao u novom ruhu, od poda do stropa.

Laura Reynolds i njezin partner Ed objavili su video na društvenim mrežama u kojem su detaljno opisali transformaciju stare kuće u novu - dvokatnicu s čarobnim balkonom.

Pogledajte video!

- Kad nemaš dovoljno novca da platiš nekome da ti sagradi kuću iz snova, trebaš to napraviti sam - napisala je Laura u videu. Što su napravili?

Potpuno su demolirali cijelu kuću, srušili devet zidova, a onda su se fokusirali na dvorište. Ono što su trebali dodati kući bila je građevinska dozvola. Tada je izgradnja krenula korak po korak. Urušeni krov podignut je od nule uz pomoć greda. Zatim je uslijedila ugradnja novih prozora. Nove pločice ugledale su svjetlo dana, kao i zidovi. Laura ih je sama oslikala. Inače, suprug joj je profesionalni vodoinstalater i, kao što vidite, majstor za razne kućanske poslove, prenosi Mondo.

- Toliko smo uštedjeli radeći što smo mogli sami. On je vodoinstalater, ali sve drugo se kroz ovu našu avanturu usudio napraviti, I u svemu je uspio - ponosno je ispričala Laura i otkrila koliko sada košta njihov obnovljeni dom. Naime, posljednji put kada su radili procjenu, ona je iznosila oko 400.000 eura. Za kraj nisu krili dojmove susjeda. Svi su bili očarani novim izgledom kuće u susjedstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 04:58