Da biste uzgajali vlastitu hranu ili barem dio hrane, nije potrebno posjedovati veliki komad zemlje, što su mnogi urbani stanovnici dokazali na svojim balkonskim gredicama. Ako ste zainteresirani za uzgoj hrane, a nemate znanje kako provesti ideju u praksu, predlažemo da se pridružite radionicama uzgajanja jestivog bilja koje će se održavati tijekom ožujka i travnja.
Proljetni plodovi
Kraj zime dobar je trenutak da se krene u planiranje balkonskog vrta kako biste već na proljeće mogli uživati u prvim ovosezonskim plodovima. Prva u nizu radionica “Jestivi balkon” (koja se održala prošli vikend) bila je posvećena planiranju vrtlarske sezone i tehnici uzgoja presadnica i biljaka u kućnoj radinosti. Polaznici radionice imali su priliku iz prve ruke upoznati se s osnovnim metodama uzgoja povrća na balkonu – pripremi tegli i sanduka za uzgajanje, sjetvenom kalendaru te sadnji presadnica i sijanja sjemena.
Gdje i kada?
Radionice vodi Andreja Čoh, urbana vrtlarica koja već niz godina na krovu uzgaja povrće, bobičasto voće te začinsko i ljekovito bilje, a svoja iskustva dijeli s drugim urbanim stanovnicima putem bloga www.urbanavrtlarka .com i Facebok stranice Zelena Andreja. Sljedeća radionica “Jestivi balkon – osnove uzgoja biljaka u vrtovima i na balkonima” održat će se 14. ožujka u prostorijama smoothie bara Sokić, na Novoj cesti 130, blizu Trešnjevačkog placa. Počinje u 10 sati i traje do 12.30, cijena radionice je 100 kuna, a budući da je broj polaznika ograničen, prijave za radionicu pošaljite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!
Related content
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....