IZLOŽBA

"Arhitektura inventura": Nagrađena hrvatska arhitektura na bijenalnoj izložbi u Ljubljani

 MARKO MIHALJEVIć/
Izložba "Arhitektura inventura" predstavlja radove hrvatskih arhitekata nagrađenih UHA-inim nagradama za 2021. godinu

Riječ je o bijenalnoj izložbi koju organizira Društvo arhitekata Ljubljane s ciljem prikazivanja presjeka djelovanja kroz dvije godine, javlja UHA.

Na izložbi se predstavlja 150 autora sa sveukupno 143 arhitektonska i 13 studentskih projekata, od urbanističkih nacrta do arhitektonskih projekata obnova javnih i stambenih zgrada, obiteljskih kuća i interijera, kao i projekti grafičkog i industrijskog dizajna te pisanje o arhitekturi.

Društvo ljubljanskih arhitekata, koje ujedno predsjeda Društvom arhitekata Slovenije, poziva arhitekte iz drugih slovenskih društava te gostujuće projekte članova Društva arhitekata Hrvatske, a izabralo je i 13 projekata studenata Arhitektonskog fakulteta u Ljubljani.

"Arhitektura inventura" u Cankarevu domu moći će se razgledati do 23. ožujka, a među nagrađenim hrvatskim projektima predstavljenima na izložbi su Iva Letilović i Igor Pedišić - Providurova palača (Nagrada "Viktor Kovačić"); Davor Bušnja - Kuća dide Marka (Nagrada "Drago Galić"); Mia Roth Čerina i Tonči Čerina - Centar za posjetitelje i vidikovci Lonjskog polja (Nagrada "Bernardo Bernardi")...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 01:05