SANJAMO O KUHINJI IZ PRIJATELJA

8 tlocrta kuhinja iz vaših omiljenih TV serija

 

Ako ste ljubitelji kultne serije Prijatelji, sigurno ste uvijek sanjali o Monicinoj maloj, jednostavnoj i funkcionalnoj kuhinji koja jednostavno ima sve što trebate nadohvat ruke, pa čak i goste. Princ iz Bel Aira, Teorija velikog praska, Prijatelji... Čiju biste kuhinju vrlo rado preuzeli u svoj dom?

U nastavku vam donosimo 8 tlocrta iz najpoznatijih TV serija.

1. Princ iz Bel Aira

Prostrana kuhinja obitelji Banks u kojoj su Will i njegova rodbina provodili jako puno vremena, raspravili mnoge važne teme za stolom, a Geoffrey složio mnogo sendviča. Dvije glavne i najveće površine u kuhinji bile su podijeljene na dvije funkcionalne sredine. Na jednoj se pripremala hrana, a druga je služila djeci za pisanje domaćih zadaća.

2. Teorija velikog praska

Sheldonova mala kuhinja je pravi primjer mladenačke kuhinje savršeno uklopljenje u mali stan. Materijal koji prevladava je drvo, a ističu se pod od drvenih dasaka, ormarići i police. U kuhinju se odlično uklapaju zagasito zelene površine.

3. Prijatelji

Monicina kuhinja je vjerojatno najpopularnija kuhinja u svijetu TV serija. Otvorenog tlocrta, savršeno se uklapa u cijeli prostor. Police s raznim staklenkama i posuđem je čine toplijom, a tome doprinosi zid od opeke i tirkizna boja namještaja.

4. Malcolm u sredini

U kuhinji obitelji Wilkerson najčepće smo mogli vidjeti žive obiteljske doručke. Ova kuhinja pravi je primjer američkih kuhinja 90-ih godina. U središtu se nalazi stol zaobljenih rubova za cijelu obitelj, a kuhinjom prevladavaju tople nijanse smeđe boje.

5. Mad Men

Kuhinja iz Mad Mena savršeno oživljava stil 60-ih godina. Uz prozor iznad sudopera i vintage uređaje, pod u boji i tapete, i vi možete dekorirati svoju kuhinju iz 60-ih.

6. Nova cura

Prebacujemo se u naše stoljeće, i to u popularni industrijski stil. Jednostavnost, prostranost, velike police, jasne linije, tonovi zagasite plave boje i veliki frižider su sve što vam treba da napravite kuhinju po uzoru na ovu seriju.

7. Sluškinjina priča

Ako ste osoba koja pomalo voli postapokaliptični stil, ovo je kuhinja za vas. Tamne boje kao što su siva, tamno zelena i plava u kombinaciji s prirodnim osvjetljenjem koje stvara sjene u prostoriji su sve što vam treba. Ako tome još dodate veliki stol na sredini kuhinje, kao i nekoliko rustikalnih elemenata - to je to, imate kuhinju po uzoru na seriju Sluškinjina priča.

8. Stranger Things

Ova nas serija odvela na pravo putovanje kroz vrijeme, i to u osamdesete. Moda, dizajn inerijera i način života zorno su prikazani kroz glavnu priču u seriji. Zaobljeni kutovi stola, kombinacije plave i smeđe boje te neutralne površine su upravo ono što oživlajva stil osamdesetih. Kakvu god kuhinju da imate, ako dodate stari radio ili ravnu stropnu lampu, unijet ćete dašak osamtesetih u tu prostoriju.

Izvor: Housebeautiful.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 15:25