TIP-TOP

3 ideje za uređenje ormara koje će vas oduševiti: Pospremljeno posuđe u kuhinji, cipele i tenisice sve kao po špagi!

 LIUDMILA CHERNETSKA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Organizacija garderobe, cipela i kuhinjskih ormarića je zadatak koji ili volite ili mrzite. Neki uživaju u ponovnom otkrivanju predmeta dugo skrivenih ispod hrpe odjeće; drugi pak smatraju da je proces potpuno zamoran. Kojoj god skupini pripadali, ako želite maksimalno iskostiti svoju odjeću, to morate učiniti. A koje je bolje vrijeme za to od jeseni?

Možda mislite da je vaš ormar u prihvatljivom stanju, ali ako u njemu ima cipela prekrivenih finim slojem prašine ili vrata koja se ne zatvaraju, bojimo se da ste u zabludi. Ali uz samo malo truda i ulaganja u prava rješenja za pohranu, možete očistiti svoj prostor, učiniti svoju obuću pristupačnijom i izbjeći nepotrebno trošenje na stvari koje već posjedujete (ali ne možete ih pronaći).

Organiziranje cipela

Cipele nije jednostavno organizirati jer svatko tko je ikad proveo petnaest minuta u žurbi tražeći cipelu, zna o čemu pričamo. Međutim, postoji mnogo ideja za organiziranje cipela koje čine odlaganje cipela pojednostavljenim. Od ladica, do ugradbenih polica ili označenih plastičnih spremnika, ovdje ćete pronaći ideju tako da se ni vi niti vaša djeca nikada nećete zapitati gdje ste ostavili cipele.

Bez obzira koristite li komplet ili sustav ormara, odlučujete se za ormar po mjeri ili razmišljate o ideji za ormar „uradi sam“, ovo rješenje za pohranu cipela bit će vam od pomoći kada je u pitanju pronalaženje cipela i ušteda prostora.

Uredno posloženo posuđe

Da biste uredno posložili posuđe u kuhinjskim ormarićima, morate se ozbiljnije pozabaviti planiranjem ladica. Tu vam ne mogu pomoći majstori stolari, s obzirom na to da samo vi znate koji vam set tava i poklopaca treba. Samo vi znate gdje želite da budu pospremljene i koliko ih često koristite. Zato uzmite stvar u svoje ruke. Izmjerite ladice i napravite skice, kako posuđe ne bi "letjelo" po ladicama. Zatim nabavite organizatore u koje ćete sve lijepo posložiti. Poput ovog na fotografiji iznad.

Plastične posude na dohvat ruke

Plastika je danas glavni "gost" u našoj kuhinji. Koristimo ju za sve: zamrzavanje, pakiranje, nošenje... Zato odvojite malo vremena i isplanirajte kuhinjski element u koji će te posude biti smještene. I naravno, višak odmah poklonite, a otrgnute komade bacite ili reciklirajte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2024 15:42